19 / 05 / 2024

Macaristan ve Bulgaristan yatırım

Macaristan ve Bulgaristan yatırım

Macaristan 300 bin euro, Bulgaristan ise 512 bin euro karşılığında devlet tahvili alan yatırımcılara vatandaşlığın yolunu açıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bulgaristan ve Türkiye arasında ikinci demiryolu anlaşması! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Bankası tarafından düzenlenen Orta Koridorun Ticaret ve Lojistik Potansiyelinin Gerçekleştirilmesi Etkinliği'ne video konferans ile katıldı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Yeniden ithalata döndük! Beklenen hayvanlar geldi! Tarım Kredi ile et ve süt kurumunda satılacak

Tarihimizden bu yana tarım ve hayvancılık ile ün yapan Türkiye hayvancılıkta bir kere daha ithalata döndü. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kesilecek hayvanın  Et ve Süt kurumu ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketlerde satışa sunulmak üzere Edirne'ye geldi.

Doların gücü Euro'yu da ezdi! Euro kurunda son dakika gelişmesi

Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a doğalgaz akışını kesmesinin ardından euro/dolar paritesi beş yıl aradan sonra ilk kez 1,06'nın altına geriledi. Paritedeki düşüşün Türkiye için de olumsuz etkileri bulunuyor.

Kapıkule sınır kapısında bulunan taşınmazların kira alacağı mecliste!

Kapıkule sınır kapısında bulunan ve Bulgaristan menşeili bir kuruluşa kiraya verilen taşınmazların kira alacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Macaristan’dan 10 bin Euro'ya ev sahibi olmak mümkün! 

Macaristan, şimdi de gayrimenkul satışı ile yeniden gündeme geldi. Türkler, Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde yer alan köy evlerine ve yazlıklara rağbet gösteriyor. Fiyatları 10 ile 20 bin Euro arasında değişen konutlar vize kolaylığı da sağlıyor...

Polat Hungary Kft.Merkezi Macaristan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Polat Hungary Kft.Merkezi Macaristan İstanbul Merkez Şubesi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Kaan Yücel, Oktay Hatırnaz ve Emin Mirat Kan ortaklığında açıldı.

Assan Panel, Macaristan ve Mısır’da EPCM projelerine imza attı!

Assan Panel son dönemde yürüttüğü bir diğer EPCM projesi kapsamında Mısır’ın İskenderiye kentindeki bir tekstil fabrikasının çatı renovasyonu projesine sandviç panel çatı kaplaması montajı yaptı.

Bulgaristan ve Hırvatistan'dan avroya geçiş adımı!

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

AB Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almak için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Nihai karar verildiği takdirde her iki ülkenin 3 yıl sonra Euro Bölgesi’ne geçmesi bekleniyor.

Uluslararası Erasmus projesi evsizlerin hayatlarına dokunacak!

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) Avusturya, Macaristan ve İtalya'dan kuruluşların ortaklığıyla koordinatörlüğünü gerçekleştirdiği uluslararası Erasmus projesi evsizlerin hayatlarına dokunacak...

Macaristan ve Bulgaristan yatırım Haberi

Macaristan ve Bulgaristan yatırım

Küresel ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle yabancı yatırımcı çekme konusunda sıkıntı yaşayan bazı Avrupa ülkeleri, dar boğazı tahvil karşılığında vatandaşlık vererek aşmakta buldu. 


Daha fazla yabancı yatırımcı çekmek için "tahvil karşılığında vatandaşlık" silahını kullanan Macaristan 300 bin euro, Bulgaristan ise 512 bin euro karşılığında kendisinden devlet tahvili alan yatırımcılara vatandaşlığın yolunu açıyor. 


Konuyla ilgili soruları yanıtlayan yurt dışı yaşam, sağlık ve eğitim alanında danışmanlık hizmeti veren Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, Macaristan'dan son bir yılda dünyadan 2 bin, Türkiye'den 150 kişi, Bulgaristan'dan ise dünyadan 500, Türkiye'den ise 35 kişinin daimi oturum izni aldığını bildirdi.


Akaydın, Macaristan'dan 300 bin euroluk devlet tahvili alımı yapan bir yatırımcının sadece 2-4 hafta içerisinde ülkede ömür boyu geçerli daimi oturma izni alabildiğini, bu yatırımcıların oturma izni...