05 / 05 / 2024

maçka Cahide yıkıldı

maçka Cahide yıkıldı

Maçka'da bulunan ve birçok sanatçının sahne aldığı ünlü eğlence mekanı “Cahide", belediye yıkım ekipleri tarafından yıkıldı. Mekanın işletme sahibi Ekber Alkan, yıkım kararı ile ilgili olarak üst mahkemeye gideceklerini söyledi.

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi, depremde 8 saniyede yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri büyük yıkıma neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Said Bey Sitesi depremde sadece 8 saniyede yıkıldı.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Büyükçekmece sahilindeki 7 işletme belediye ekiplerince yıkıldı!

Büyükçekmece sahilinde gözleme satan toplam 14 işletmeden 7'si kaçak olduğu gerekçesiyle İBB ekipleri tarafından yıkıldı.

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" dedi.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Arnavutköy'deki 5 kaçak yapı yıkıldı!

İstanbul Arnavutköy Taşoluk Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen 5 yapı yıkıldı.  

maçka Cahide yıkıldı Haberi

maçka Cahide yıkıldı

Ünlülerin Maçka'daki uğrak mekanı "Cahide", mahkeme kararı gerekçe gösterilerek bugün yıkıldı. 1994 yılında Maçka Açık Hava Tiyatrosu'nun arka kısmında “Şehzade" olarak hizmet verdikten sonra 2004'ten bu yana “Cahide" adıyla faaliyet gösteren ünlü mekanda, birçok sanatçı sahne almıştı. Ünlü mekan bugün iş makineleri ile yerle bir edildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, zabıta eşliğinde mekanı tahliye ederek, yaklaşın 2 saat süren ünlü mekanın yıkımını gerçekleştirdi.


İşletme sahibi Ekber Alkan, yıkım kararı ile ilgili tepkisini dile getirerek, hukuk sürecinin devam ettiğini ifade etti. Alkan, “Ben üst mahkemeye güveniyorum. O dava mutlak surette çözülecektir. Haklılığımız anlaşılacaktır. Biz yürütmeyi durdurma talebinin olduğunu belediyenin üst makamlarına bildirdik. 'Hukuki değerlendirmeye bakın, burada usulsüz bir karar var' diye beyan ettik. 'Telafisi güç zararlar doğacak. Yıkımdan vazgeçin, herhangi bir...