29 / 04 / 2024

Maçka inşaat

Maçka inşaat

İstanbul’un tarihi dokusu ve eski tarz mimarisi ile dikkat çeken semti Maçka’da yapılan Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen binanın son hali görenlerin, çevre sakinlerinin ve mimarların tepkisini çekti.

Maçka'da cami inşaatında acele edince kıble yönünü şaşırdılar!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir köyde yaklaşık bir yıl önce köylülerce yapılan caminin inşaatında acele eden cemaatin kıbleyi hesaba katmaması, Karadeniz fıkralarını aratmayan görüntü ortaya çıkardı.

Tümaş Teknoloji İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tümaş Teknoloji İnşaat Anonim Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Hüma Tur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Hüma Tur İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar’da 100.000,00 TL sermaye bedeli ile İsmail Topçu tarafından kuruldu.

Ma Aslan İnşaat Makina Metal Hırdavat Plastik Kimya Limited Şirketi kuruldu!

Ma Aslan İnşaat Makina Metal Hırdavat Plastik Kimya Limited Şirketi Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Aslan tarafından kuruldu.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

Gümaş Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gümaş Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Yeşil tarafından kuruldu.

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Fila Maıson İnşaat Mimarlık Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Fila Maıson İnşaat Mimarlık Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sarıyer2de 10 bin TL sermaye bedeli ile Lala Gahramanova tarafından kuruldu.

Kaş Ova Spor Salonu inşaatı başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kaş'ın Ova Mahallesi'ne kazandırılan modern spor salonu projesi hızla sürüyor. Projenin inşaat aşamasının yüzde 70'i tamamlandı.

2020'de kaç inşaat firması kapandı? 

Geçtiğimiz yılda pandemi nedeniyle inşaat sektöründe 4 binden fazla şirket kapandı. Girişi çıkışın en çok olduğu sektörlerden biri olan inşaat sektöründe 2010'dan bu yana 65 şirket kepenk indirdi. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

Maçka inşaat Haberi

Maçka inşaat

İstanbul Maçka’daki İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) yanında yapılan yurt binasına ünlü mimarlar tepki gösterdi. Mimar Deniz Alkan “Tarihe, çevreye,  boğaz silüetine yakışmayan bir yapı” dedi. Kredi Yurtlar Kurumu’nun inşa ettiği dikey bina için ünlü mimar Sinan Genim de “Kötü, apartman gibi.. Alelade bir bina. Sadece İTÜ değil, Belediye Anıtlar Kurulu ve Bakanlık buna izin vermemeliydi. İmparatorluk binası yanına 14 kat dikey bina olmaz” dedi. Habertürk'ten Gizem Türemen'in haberine göre; Tanzimat döneminin en önemli eserlerinden sayılan Osmanlı Askeri kışlasının ve daha birçok tarihi eserin yanında öğrenci yurdu olarak yapılan bina 2 bin öğrenci kapasiteli olacak. 

Fakat binanın herkesin karşı çıktığı dikey mimari esas alınarak inşa edilmesi ve 7 katlı olan binanın 14 kata çıkması tepkilere sebep oldu. Dahası eski öğrenci binası...