03 / 05 / 2024

maçka palas nerede

maçka palas nerede

Maçka Palas, ünlü romancı Kerime Nadir başta olmak üzere birçok ünlüye ev sahipliği yaptı. Maçka'daki bu özel yapı, Celal Bayar ve Necip Fazıl gibi önemli isimleri de ağırladı

Nusret Gökçe Maçka Palas'a yerleşti! 

Dünyaca ünlü şef Nusret Gökçe Zorlu Center'daki rezidansından çıkarak sahibi olduğu Maçka Palas’a yerleşti. 

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Maçka Parkı'na ne yapılıyor?

Maçka Parkı’nda ne yapılıyor? Projenin parka etkisi ne? Vatandaşlar ne istiyor, Şehir Plancıları ne diyor? Proje sahibi İBB ağaçların kesileceği iddiasını nasıl değerlendiriyor? İBB’nin “Kesme değil nakil” dediği ağaçlar için TMMOB Orman Mühendisleri Odası nasıl bir açıklama yapıyor? İşte yanıtları.

Trabzon Maçka'da evler boşaltılıyor!

Trabzon Maçka Sukenarı Mahallesi’nde 20 yıldır heyelan korkusu yaşanıyor. Mahalleli, “yetkililer acilen burayı boşaltın ama masrafları karşılayamayız” dediklerini iddia ediyor.

İBB'den Maçka Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Maçka Parkı'nda tünel inşaatı sırasında ağaçların kesilmediğini tünel çalışmasının sona ermesinin ardından nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağını bildirdi.

Maçka'dan Karadeniz'e karayolu tüneli geliyor!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri olarak adlandırılan Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

Trabzon Maçka'da 2017 inşaat yılı olacak!

2016 yılı son muhtarlar toplantısını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Trabzon Maçka'da 35 milyon TL'lik dönüşüm başlıyor!

Trabzon’un Maçka ilçesinde 35 milyon TL’ye yapılması planlanan Beşyıldız Kentsel Dönüşüm projesi şekilleniyor.

Maçka Mehmet Aktürk Hastanesi otel oluyor!

28 Aralık 2015 tarihinde Maçka Belediyesine devri gerçekleşen Maçka Mehmet Aktürk Hastanesi, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından otel olarak hizmete girecek.

Doğuş Grubu Türkiye'deki ilk mağazasını açtı!

Perakende sektöründe önemli yatırımlara imza atan Doğuş Grubu, 1997 yılında Emporio Armani ve Gucci markalarının franchise haklarını almış ve bu markaların Türkiye'deki ilk mağazalarını Nişantaşı'nda tarihi Maçka Palas binasında açmıştı.

Maçka'daki HES projelerine vatandaşlardan tepki!

Maçka'da HES'ler ve taş ocakları vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri HES ve taş ocakları nedeniyle derelerde su kalmadığını, balıkların öldüğünü ve patlatılan dinamitler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden yardım istedi.

Trabzon Maçka Belediyesi'nden evsizlere konut!

Maçka Belediyesi başlatılan proje kapsamında evsiz ve maddi durumları iyi olmayan vatandaşlara ev teslimin devam ediyor.

Alişan Maçka Rezidans'taki evine eşya baktı!

Ünlü sanatçı Alişan İstinye Park Alışveriş Merkezi'nde Maçka Rezidans'tan aldığı yeni evi için eşya baktı. Alişan, AVM'deki alışveriş turunun ardından bir kafede günün yorgunluğunu attı.

maçka palas nerede Haberi

maçka palas nerede

O heybetli görüntüsünün ardında ne hikâyeler, ne hayatlar, nasıl bir geçmiş yatıyor... Önceleri yerinde Sultan Abdülmecit'in torunu Münire Sultan'ın sarayı bulunan Maçka Palas, konaklardan büyük apartmanlara geçiş döneminde kuruldu. İtalyan tüccar Vincenzo Caivano, 1922'de binayı inşaa ettirdi. 


PALAS'TA ÇAY DAVETLERİ 

Maçka Palas'ın her dairesinde başka bir ünlü şahsiyetin hikayesi var. Mesela ünlü romancı Kerime Nadir, uzun yıllar Maçka Palas'ın sakinlerindendi. Türk müziğinin sevilen çifti Fahire-Refik Fersan da çocukları ile beraber bir süre burada oturdu. Ünlü yazar şair-i azam Abdülhak Hamid Tarhan, 5 Kasım 1925'den öldüğü tarihe kadar Maçka Palas'ın 4. kapısında, dört numaralı dairede kiracı olarak oturdu. Eşi Lüsyen Hanım'la verdiği çay davetleri ve edebi toplantılar; ünlü yazarın genç edebiyatçılar ve kadim yazar dostlarıyla sıklıkla bir araya gelmelerini sağladı. Burada yaşayan...