20 / 07 / 2024

mad men yapıları

mad men yapıları

1960'ların New York'unda geçen ödüllü dizi Mad Men'in setini andıran fotoğraf kareleri kitap oldu

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Kızılırmak Delta'sındaki kaçak yapıların yerini kuşlar mesken tuttu!

Kaçak yapılan 319 villanın yıkılmasıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti göçmen kuşların uğrak yeri oldu. Türkiye’nin önemli sulak alanı olan deltanın büyük bölümü koruma altında.

Tarihi yapıların yerine bakın ne yaptılar!

Tarihi yapıların çok azı ilk günümüzde kadar tam haliyle kalabiliyor. Doğa olayları ve insan etkilerine rağmen günümüze kadar gelen 25 tarihi yapı...

Samsun Kızılırmak Deltası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak Deltası'nda 30 yıl önce yapılan kaçak yapıların yarıya yakınının yıkılmasının ardından uzun yıllardır bölgeye gelmeyen göçmen kuş türleri, yeniden görülmeye başlandı.

Erdek’te imara aykırı olan yapılar yıkılıyor!

Erdek’te imara aykırı olan yapılar için yıkım çalışması başladı.İlçe Belediyesi, Kaymakamlık tarafından verilen talimatlara rağmen söz konusu binaların yıkımını başlatmayınca Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

Bodrum'da imara aykırı olan yapılar yıkıldı!

Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen ve sahiplerine 2 ay önce yapılan tebligata rağmen yasal hale getirilmeyen kaçak yapıların yıkımına belediye tarafından devam edildi.

Antalya kıyılarındaki kaçak yapılar önlenemiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıyı işgallerinin önlenmesi talimatına rağmen Antalya'nın inci gerdanlığı olan falezlerdeki kaçak yapılar bir türlü engellenmedi.

Silivri Çayırdere'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Silivri Çayırdere Mahallesi ait 1230, 1233, 1010 ve 1005 parseller üzerinde yer alan maliye hazinesine ait kaçak yapılar, 775 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesine göre alınan Encümen Kararına istinaden Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

mad men yapıları Haberi

mad men yapıları

Mimari eserleri fotoğraflayan Balthazar Korab'ın çektiği kareler, ödüllü dizi Mad Men'in büyüleyici dünyasını andıran 1960'ların New York'unu günümüze taşıyor.


JFK Havaalanı TWA terminali gibi önemli yapıları siyah-beyaz olarak görüntüleyen fotoğraflar, 1960'ların kıyafet tercihlerini ve kültürünü de yansıtıyor.


Mimari yapıları değişik açılardan farklı tekniklerle fotoğraflayan Korab; kitapta, kendisini 'fotoğraf çeken bir mimar olarak değil, mimari hakkında bilgisi olan bir fotoğrafçı' olarak tanımlıyor.