20 / 07 / 2024

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı paylaşım: Seneye inşaatçı iflasları başlar!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı paylaşım: Seneye inşaatçı iflasları başlar!

Konut sektöründe tehlike çanları çalarken, ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada paylaşımında seneye inşaatçı iflasları başlayacağını söyledi.




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sektör tarafından merakla beklenen Mayıs 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Ülkemizdeki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 artarak 1273,5 oldu.

Merkez Bankası'nın paylaştığı verilere göre Konut Fiyat Endeksi, Mayıs'ta yıllık bazda yüzde 45 artarken, bu dönemde reel olarak azalış yüzde 14,9 oldu.

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, resmi X hesabı https://twitter.com/ali_hakan_kara üzerinden yaptığı paylaşımda Son bir yıldır konut fiyatlarında yakın tarihte görülmedik bir reel düşüş yaşandığını söyledi.

Söz konusu paylaşımı resmi X hesabı https://x.com/AtillaYesilada1 üzerinden alıntılayan ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada "Çıkarım:  Seneye inşaatçı iflasları başlar" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada'nın paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'nın paylaşımına gelen yorumlar:

 

Altın eşikte, gümüş beşikte! Yatırımcılar ise tetikte! Altın alalım mı, satalım mı? 

İslam Memiş uyardı, bunu yapmazsan malın ile aranda derin bir hüzün oluşur!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!


Geri Dön