17 / 05 / 2024

madde 36 kat mülkiyeti kanunu

madde 36 kat mülkiyeti kanunu

Apartmanlarda ortak yerlerin onarımı ve tadilatı konusu Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıkça yer alıyor. Bu kanuna göre ortak yerlerin onarımı nasıl gerçekleşiyor merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar ne 25 TL ne de 36 TL olacak! Dolar tam bu kadar olacak! Acil Bakın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) şubat ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçları yaklaşık dört hafta önce açıklanmıştı. Anket sonucunda Merkez Bankası doların ne kadar olacağını resmen açıkladı!  Dolar ne 25 TL ne de 36 TL olacak! Dolar tam bu kadar olacak! Acil bakın!

Melikgazi Belediyesi'nden kat karşılığı inşaat ihalesi! 36 konut 2 dükkan yaptıracak!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi'de 36 konut ve 2 dükkan inşa ettirecek. İşte ihale detayları...

Siirt'te 36.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Siirt Merkez'de 36 milyon 465 bin 536 TL bedelle  kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 7 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

Kocasinan Belediyesi'nden 36.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kocasinan İmar Anonim Şirketi, Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşin bedeli 36 milyon 330 bin TL olarak belirlendi.

Katılım Varlık Kiralama'nın 36.5 milyon TL'lik itfa ve getiri ödemesi tamam!

Katılım Varlık Kiralama, TRDKTLM62010 ISIN kodlu, 36 milyon 650 bin TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Kamu katılım finans kuruluşlarından Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı!

Kamu katılım finans kuruluşları, hanehalkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli finansman uygulamasını devreye soktu.

Katılım Varlık Kiralama 36,6 milyonluk kira sertifikası sattı!

Katılım Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası hakkında açıklama yaptı.

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

2006 yılında Dubai Towers'a 36 penthouse daire!

2006 yılında Levent'teki eski İETT garajı arsası üzerine yapılacak Dubai Towers'ta 36 penthouse daire olacakmış. Dubai Towers projesinde yer alacak toplam 516 dairenin yanında kulenin 30 katı otele ayrılacakmış.

İngiliz Mimar Londra'da aldığı evi 36 katına sattı!

Sihirli dokunuşlarıyla bilinen İngiliz Mimar Marcus Lee, "Büyük Tasarımlar" ödülünü almak için kolları sıvadı. Yaklaşık 1 milyon liralık masraf yapılan Londra'daki evinin şu anki değeri yaklaşık 8 milyon lira...

Ayazma Emlak Konutları kura katılım şartları!

Teslimleri 36 ay sonra gerçekleşecek olan Ayazma Emlak Konutları 1.239 adet daireden oluşuyor. Proje 1.340 ada 5 ve 36 numaralı parsellerde yükseliyor. İşte Ayazma Emlak Konutları kura katılım şartları...

BTSO Dubai Yapı Fuarı The Big 5'e katıldı!

BTSO üyeleri, 80 kişilik bir heyetle Dubai'de gerçekleştirilen ve Ortadoğu pazarının en önemli yapı ve inşaat teknolojileri fuarına (The Big 5) katıldı. BTSO 17,18,36 ve 49'uncu komite üyelerinden oluşan 80 kişilik bir heyet, fuara gitti..

Kat malikleri kurulu mutlak butlan!

Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açılabiliyor. İşte kat malikleri kurulu mutlak butlan...

madde 36 kat mülkiyeti kanunu Haberi

madde 36 kat mülkiyeti kanunu

Kat malikleri ortak yerlere herhangi bir müdahale konusunda kendi başlarına bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Ayrıca kat malikleri, ana gayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramıyor. 



Bu gibi ortak yerlere müdahale, tadilat, onarım gibi konular Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 36 şöyle yer alıyor; 


Madde 36- Kat maliklerinden herhangi biri, tüm kat malilerinin rızası olmadıkça; anagayrimenkulün ortak...