06 / 05 / 2024

Madde 80 nedir

Madde 80 nedir

Ekoloji tahribatına yol açacak projelerin önünü açan Madde 80, yurt genelinde düzenlenen eş zamanlı eylemlerle protesto edildi.

18. Madde uygulaması nedir? Hangi durumlarda 18. madde uygulaması kullanılır?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 18 uygulaması ve maddesidir. Belirli kişileri ilgilendiren bu madde, yasal bir düzenlemedir. Peki 18. madde ve uygulaması nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte 18. Madde uygulaması ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Asbest beton nedir? 

Kanserojen madde asbest yasaklanmasına rağmen tehlike saçmaya devam ediyor. Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

Yapı kayıt belgesi nedir?

İmar Kanunu'na eklenmesi düşünülen geçici madde kapsamında yer alan yapı kayıt belgesi nedir? Bu belge hangi yapılara verilir?

Madde 80 kentlere darbe mi?

Ekoloji tahribatına yol açacak projelerin önünü açan Madde 80, yurt genelinde düzenlenen eş zamanlı eylemlerle protesto edildi.

Emlak gelir vergisi oranı nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesi gereğince; taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, emlak gelir vergisi oranı nedir?

Tapuda 18.madde uygulaması nedir?

İmar Kanununun 18. maddesine dayanılarak belediye veya valilikler tarafından hazırlanan raporlara parselasyon haritaları deniyor. Peki, tapuda 18.madde uygulaması nedir?

18. madde uygulaması nasıl yapılır?

Parselasyon haritaları, imar parsellerini oluşturmak amacıyla imar Kanununun 18. maddesine dayanılarak belediye tarafından yapılan 18. madde uygulaması nedir? 18. madde uygulaması nasıl yapılır?

Bozüyük'te 80 kişi daha tapusuna kavuştu!

Eren Dumlupınar Yediler Mahallesi'nde 18. Madde uygulaması ile imar sorunları çözümlenen 80 kişi tapularını Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI'nın elinden aldı.

Devlet konut desteği nedir?

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ek madde eklendi. Böylece yürürlüğe giren devlet konut desteği nedir?

Tapu satış gelir vergisi nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca taşınmazların 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, tapu satış gelir vergisi nedir?

Haline münasip ev nedir?

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında madde 82/12'de yer verilen haline münasip ev, haczedilemeyecek mallar arasında yer alıyor. Peki, haline münasip ev nedir? İşte kanun esasları..

2014 kira artış oranı nedir?

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu madde 344 gereğince; mesken kiralamalarında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan oranlar kullanılıyor. Peki, 2014 kira artış oranı nedir? İşte yanıtı..

Vergi ziyaı cezası nedir?

Vergi ziyaı cezası nedir? vergi ziyaı cezası ne zaman verilir?: Vergi ziyaı cezası ile ilgili esaslar Vergi Usul Kanunu kapsamında madde 344'te açıklanıyor. İşte kanun esasları..

Madde 80 nedir Haberi

Madde 80 nedir

Doğa tahribatının önünü açan Madde 80'e karşı çıkan yaşam savunucuları yurt genelinde sokağa çıktı. Bu yasayla kent yağmasının hızlanacağını belirten yaşam savunucuları, "Kamu yararı yalan madde 80 talan" dedi.


Ekoloji tahribatına yol açacak projelerin önünü açan Madde 80, yurt genelinde düzenlenen eş zamanlı eylemlerle protesto edildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Ordu, Antalya, Amasra ve Rize'nin de aralarında bulunduğu birçok kentte bir araya gelen yurttaşlar "Madde 80'e hayır!" dedi.


İstanbul'da da Galatasaray Meydanı'nda sivil toplum örgütleri ve ekoloji örgütlerinin çağrısı ile bir araya gelen yaşam savunucuları, "Madde 80'i İstemiyoruz" ve "Kamu yararı yalan madde 80 talan" sloganları attı. Yasanın Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını belirten yaşam savunucuları, "Bu yasa doğaya ve kentlere darbedir ve derhal iptal edilmelidir" ifadelerini kullandı.


'Doğal varlıklar meta haline getiriliyor'

Eylem sonrası yapılan...