13 / 05 / 2024

Maden atıkları hakkında yönetmelik

Maden atıkları hakkında yönetmelik

Maden atıkları yönetmeliği, 15 Temmuz 2015 tarihinde 29417 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ocak ayı asgari ücret hakkında flaş açıklama

Ocak ayı asgari ücret rakamının ne kadar olacağı merak edilmeye devam ediliyor. Ocak ayı asgari ücret hakkında flaş bir rakam ortaya atıldı.

Memur ve emekliler hakkında flaş zam açıklaması geldi

Enflasyonun yükselmesinin ardından aldıkları maaşların kendilerine yetmediğini dile getiren memurlar ve emekliler hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Bakan Vedat Işıkhan, milyonlarca memur ve emeklisini ilgilendiren Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili tarih verdi.

Öğretmen Ek Ders Ücreti hakkında flaş iddia

Öğretmenlerin ek ders ücreti hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Çok sayıda öğretmen haberi alır almaz araştırma yapmaya başladı.

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında kapkara haber şimdi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında flaş bir haber kısa süre önce geldi. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen dul ve yetim aylıkları ödemesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gelişmenin detayları haberimizde...

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Elon Musk hakkında flaş iddia! Bu kez de bu işe el attı!

Twitter’ı satın aldıktan sonra gündemden düşmeyen Tesla, SpaceX ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İşte Elon Musk’ın gireceği yeni sektör.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulurken aynı zamanda bu kişilere işlem yasağı da getirildi. İşte o isimler...

Kira fiyatları hakkında Bakan'dan şok açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Bakan Bekir Bozdağ, kira ihtilafları hakkında çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maden atıkları hakkında yönetmelik Haberi

Maden atıkları hakkında yönetmelik

Maden atıkları yönetmeliği!

Maden atıkları yönetmeliği, 15 Temmuz 2015 tarihinde 29417 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


MADEN ATIKLARI YÖNETMELİĞİ TAM METNİ


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; madenlerin aranması, çıkarılması, hazırlanması/zenginleştirilmesi veya depolanması sonucunda ortaya çıkan atıkların üretiminden nihai bertarafına kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; madenlerin aranması, çıkarılması, hazırlanması/zenginleştirilmesi veya depolanması sonucunda ortaya çıkan atıkların yönetimi için gerekli olan işlemleri kapsar.


(2) Bu Yönetmelik;

a) Maden sahalarında doğrudan madencilik faaliyetlerinden kaynaklanmayan atıkları,

b) Maden galerilerine ve sondaj çukurlarına su basılmasını veya yer altı suyunun reenjeksiyonunu,

kapsamaz.


Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik;...