03 / 05 / 2024

Maden denetimleri

Maden denetimleri

AK Parti hükümeti, şimdi de madenlerde denetimi özelleştirecek bir yasa hazırlığı içinde. Hükümet, Maden Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı’nı TBMM’ye sundu.

Madenleri denetim Enerji Bakanlığı’na geçiyor!

18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği tekrar gündeme geldi. Hazırlanan yeni pakete göre madenleri denetim Enerji Bakanlığı’na geçiyor.

Karaman Madenşehri Köyü'nde Sit alanı nedeniyle köylüler, taşınıyor!

KARAMAN merkeze bağlı Madenşehri Köyü, volkanik bir dağ kütlesi olan Karadağ üzerinde Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi.

TOKİ Ankara Eti Maden İşletmeleri hizmet alımı ihalesinin 2. oturumu bugün!

TOKİ Ankara Eti Maden İşletmeleri hizmet binası inşaat öncesi ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesinin 2. oturumu bugün saat 11:00'de gerçekleşecek.

Eti Maden İstanbul, İzmir ve Ankara'da 237 daire satışa çıkardı!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Ataköy'de 9 daire, İzmir Karşıyaka'da 9 daire, Ankara Oran'da 39 daire, Balgat'ta 58 daire, Konutkent'te 20 daire, Esat'ta 22 daire, Batıkent'te 80 daire satışa çıkarıldı.

Yeni maden ruhsatında ‘ihale’ tepkisi!

Maden Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının yarın TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Tasarıda ruhsatlarla ilgili 11. Madde’nin değişecek olması maden ve mermer sektörü firmalarının gündemine bomba gibi düştü

Eti Maden’in ihracatı 2023’te 2.5 milyar dolara çıkacak!

Bu yıl 17 milyon liralık Ar- Ge yatırımı yapmayı planlayan Eti Maden, bora dayalı deterjan ihracatıyla ön plana çıkmak istiyor. 2023 yılında 2. 5 milyar dolarlık ihracat gelirine ulaşmayı hedefleyen şirket, 2 bin 500 kişiye de ek istihdam sağlayacak

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor. Karaman'da Madenşehri Köyü'nün sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Anadolu Export Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Anadolu Export Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Bahattin Özal, Burak Altay tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Aralık'ta Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde kuruldu.

Mostar Grup Yapı İnşaat Maden Endüstriyel Temizlik Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mostar Grup Yapı İnşaat Maden Endüstriyel Temizlik Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Kalyoncuo tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 22 Aralık'ta kuruldu.

Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük: 1 ölü!

Dilaver Mahallesi'nde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Göçük sonucu maden işçisi Selami Yalçın (33), kömür yığınının altında kaldı.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

294 maden sahası için ihale açılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünce 294 maden sahasının ihalesi gerçekleştirilecek. Söz konusu sahaların koordinat dökümleri, Genel Müdürlük internet sayfasında en az 2 ay süreyle ilan edilecek.

294 maden sahası ihaleye çıkıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca 294 maden sahası, açık artırma usulüyle ihale edilerek aramalara açılacak. İhale teminatı teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20'sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

294 maden sahası ihale yoluyla aramaya açılacak!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ilana göre, ihale yoluyla aramaya açılacak maden sahaları, sekiz adet I-(B) Grubu, 131 adet II. Grup maden ve 155 adet IV. Grup madenden oluşuyor.

Maden denetimleri Haberi

Maden denetimleri


AK Parti hükümeti, şimdi de madenlerde denetimi özelleştirecek bir yasa hazırlığı içinde. Hükümet, Maden Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı’nı TBMM’ye sundu. Tasarıyı değerlendiren TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi ve Maden Mühendisleri Odası Eski Başkanı Mehmet Torun, AK Parti iktidarının taraflarla tartışılmadan “torba yasa” tekniği ile yasa çıkarmayı rutin hale getirdiğini belirtti. Torun, “Her büyük maden kazasından sonra mevzuat değişikliği yapılıyor, ancak sorunlar ve çözümleri detaylı irdelenmediği için sonuca ulaşılamıyor” dedi.


'TESPİTLER YANLIŞ'


Tasarıda, sorunların nedenlerinin tam olarak tespit edilemediğini, çözümlerin de doğru olmadığını belirten Torun, “Maden kazalarının ana nedenleri, aşırı kâr hırsıyla yapılan özelleştirme ve taşeron uygulamalarıdır. Tasarıda buna yönelik ciddi bir düzenleme gözükmüyor” diye konuştu.


AYM İPTAL ETMİŞTİ


Benzer bir çalışmanın 1985 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan...