17 / 05 / 2024

Maden işletmeleri atık üretimi

Maden işletmeleri atık üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılına ilişkin Maden İşletmeleri Su, Atıksu ve Atık İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, maden işletmeleri tarafından 116 milyon metreküp su çekildi.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

TOKİ Ankara Eti Maden İşletmeleri Hizmet Binası ihalesi bugün!

Ankara İli Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Eti Maden İşletmeleri Hizmet Binası ihalesi 7 Mart'ta!

Ankara İli Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 7 Mart'ta saat 14:30'da yapılacak.

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Atık yönetimi yönetmeliğinde değişiklik!

Atık Yönetimi Yönetmeliğine Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 23 Mart 2017 tarihindeki Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Katı Atık Transfer İstasyonu tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin İslahiye ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde hayata geçirdiği Katı Atık Transfer İstasyonu’nun açılışı yapıldı

Ceylanpınar Katı Atık transfer İstasyonu tamamlandı!

“Temiz bir çevre” sloganıyla çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar ilçesinde hayata geçirdiği Katı Atık transfer İstasyonunu açıyor.

Düzce Katı Atık Tesisi için onay çıktı!

Düzce Merkez İlçe Esençam Köyü sınırları içinde bulunan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” için Bakanlık düzeyinde onay çıktı.

Kütahya Atık Depolama Alanı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kütahya İli, Emet ilçesinde Kömür Yakıtlı Buhar Kazanı, Kurulu Gücünde Turbojeneratör Ünitesi ve Tehlikesiz Atık Depolama Alanı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta yapılacak.

Çanakkale Lapseki Katı Atık Arıtma projesi için yer teslimi yapıldı!

Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan ’Katı Atık Arıtma Projesi için yer teslimi yapıldı. Tasarım Restorasyon İnşaat'ın yüklenici firması olduğu proje 500 günde tamamlanacak.

Maden işletmeleri atık üretimi Haberi

Maden işletmeleri atık üretimi


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılına ilişkin Maden İşletmeleri Su, Atıksu ve Atık İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, maden işletmeleri tarafından 116 milyon metreküp su çekildi. Çekilen suyun yüzde 60,5'i kuyu, yüzde 12,5'i ocak içi su, yüzde 9,3'ü akarsu, yüzde 4,3'ü göl-gölet, yüzde 5,6'sı kaynak ve yüzde 7,8'i diğer su kaynaklarından temin edildi.


Maden işletmeleri tarafından 2012 yılında deşarj edilen toplam 101 milyon metreküp atıksuyun yüzde 67,1'i denize, göle veya akarsuya, yüzde 11,5'i atık barajına, yüzde 9,1'i ocak içine, yüzde 6,3'ü araziye, yüzde 5,8'i foseptiğe ve yüzde 0,2'si diğer alıcı ortamlara deşarj edildi.


Anket kapsamında bulunan maden işletmeleri tarafından 2012 yılında toplam 19 milyon metreküp atıksu arıtıldı. Arıtılan atıksuyun yüzde 91,3'üne fiziksel ya da kimyasal arıtma, yüzde 8,7'sine ise biyolojik arıtma uygulandı.


Maden...