06 / 07 / 2024

Maden ocaklarını önce sektörün uzmanları denetleyecek

Maden ocaklarını önce sektörün uzmanları denetleyecek

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği, oluşturulan işletme gözetim birimiyle birlikte maden ocaklarını 4 farklı başlık altında denetleyecek.Madsiad, çevre ve yaşam odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Temettü nasıl alınır? Bir gün önce alınan hisse temettü verir mi?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Peki birçok yatırımcının tercihi olan temettü nedir ve nasıl alınır, bir gün önce alınan hisse temettü verir mi? Uzmanı bu soruları cevapladı.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem! Hesaplanan 1 Ocak 2023 Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammını önce siz öğrenin

Emekli maaşı hesaplamalarında büyük deprem! Hesaplanan 1 Ocak 2023 Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammını önce siz öğrenin!

Gram altın önce 1.400 TL sonra 2.000 TL olacak! O tarih resmen açıklandı! Kıyamet kopacak, taş üstünde taş kalmayacak

Fed'in faiz kararını düşeceğine dair gelen açıklamaların ardından altın fiyatlarında yükseliş hız kazandı. Yükselen gram altın için önce 1400 TL ardından 2.000 TL olacağı tarihi resmen açıkladı. Altında kıyamet kopacak taş üstünde taş kalmayacak...

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

284 maden sahası ikinci defa ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),hukuki süreçleri sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihaleye açacak...

Bahçelievler'de çöken binanın fotoğrafları ortaya çıktı!

Bahçelievler'de boşaltılan 7 katlı binanın çökmeden bir gün önce çekilen kolon ve kirişlerinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Babel Maden Denizcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Babel Maden Denizcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Levent Bürtek tarafından kuruldu. 

Sarıyer'de tahliye edilen bina sakinleri eşyalarını alabilecek! 

Sarıyer Bahçeköy'de 6 gün önce kolonları patladığı gerekçesiyle boşaltılan bina ile ilgili ön rapor hazırlandı. Bina sakinlerinin eşyalarının aynı anda olmamak şartıyla tahliye edilmesinin risk teşkil etmeyeceği belirtildi.

Cengiz Holding, Kaz Dağı'nda maden satın aldı!

Cengiz Holding Kaz Dağı'nın Halilağaköyü yakınlarında Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’a ait altın bakır madenini 55 milyon dolara satın aldı. 

Bu yıl 2 bin 19 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yıl 2 bin 19 maden sahasını ihale edecek. İlk çeyrekte 419 sahayı ihale eden MAPEG, 1 Temmuz’da ise 60 ilde 500 maden sahası için ihaleye başlayacak.

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.

Maden ocaklarını önce sektörün uzmanları denetleyecek Haberi

Maden ocaklarını önce sektörün uzmanları denetleyecek

Maden ve mermer sektöründe faaliyet gösteren, 89 markayı aynı çatı altında buluşturan Madsiad, çevre ve yaşam odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bursa’nın dağ köylerinde yol yapımından, köy meydanları ve mezarlıklarının rehabilitasyonu, çevre düzenlemeleri, eğitim programları gibi birçok çalışmaya imza atan Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği, ocakları önce kendi denetleyecek, eksikleri ve yanlışları saptayacak, ardından gerekli düzenlemelerin yapılması için işletmelere destek verecek. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde bulunan maden ve mermer ocaklarının Avrupa Birliği standartlarının da üstünde normlarla üretim yaptıklarının altını çizen Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu, çıtayı daha da yükselteceklerini söyledi.


Madsiad içinde oluşturulan işletme gözetim biriminin, tüm ocakları 4 farklı başlık altında denetleyip kapsamlı rapor hazırlayacağını ifade eden Madsiad Başkanı Erol Efendioğlu,"Mayıs 2014’ten itibaren Madsiad üyesi maden...