17 / 05 / 2024

maden semineri

maden semineri

Rockwell Automation, Cisco ve Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen “Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” semineri, 1 Haziran Çarşamba günü sektörden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Maden endüstrisinin geleceği masaya yatırıldı!

Rockwell Automation, Cisco ve Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen “Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” semineri, 1 Haziran Çarşamba günü sektörden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Maden sektöründe daralma başladı!

"Sektörümüzde son iki yılda önemli ölçüde daralma yaşanmaya başladı, artış oranları düştü" diyen Maden Mühendisleri Odası Başkanı Yüksel, madenciliğin sorunlarının çözümü için "Madencilik Bakanlığı kurulmalı" önerisinde bulundu

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri yapıldı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri" Nevşehir'de yapıldı. Seminere Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, bürokratlar ve proje uygulayıcıları katıldı.

Soma Maden Ocağı'nda 1700 işçiden iş bırakma eylemi!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan bin 700 işçi, "işçi ücretleri arasında adaletsizlik olduğu" gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.Gece vardiyasındaki işçiler de eve gitmeyerek eylem yapan arkadaşlarına destek verdi.

Maden sektöründe iş sağlığı ve güvenliği için kurulan araştırma komisyonunun görev süresi uzatıldı!

Manisa Soma'da başta 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazalarının araştırılarak bu sektörde alınması gereken İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tedbirlerinin Belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonunun görev süresi uzatıldı...

Elazığ Merkez'de icradan 3 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Elazığ 2. İcra Dairesi; Elazığ Merkez Örençay Köyü'nde yer alan Ünallar İnşaat'a ait maden sahasını 15 Aralık 2014 günü 11:00 - 11:05 arasında satışa çıkarıyor.

Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Enerji Etkin semineri düzenlendi!

2014 Alman-Türk Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı Enerji Etkin Kentsel çerçevesinde Nevşehir'de Planlama Uygulamaları Semineri düzenlendi. Düzenlenen kampanyaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK destek verdi.

New York’ta Gayrimenkul Yatırımları Semineri Türkiye'de!

ABD gayrimenkul piyasasının deneyimli isimlerinden Keller Williams New York City Bölge Müdürlüğü Danışmanı Aylin Coleri, “ New York’ta Gayrimenkul Yatırımları Semineri ” için Türkiye’ye geliyor.

İzmir'de Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü semineri düzenlendi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu ve Cam Merkezi'nin desteği, Cam ve Cam Ürünleri Meslek Komitesi işbirliğiyle "Enerji Tasarrufunda Cam Faktörü" semineri düzenlendi.

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir' in Uçhisar beldesinde başladı. Türk ve Alman Akademisyenler seminerde buluştu...

Işıklar Maden Ocağı'nda 1.700 işçi işbaşı yaptı!

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs tarihinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı ocağı işleten Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar maden ocağına yeniden üretim izni verildi.

maden semineri Haberi

maden semineri

100’e yakın kişinin katılım gösterdiği seminerde, maden sektörüne yönelik teknolojik gelişmeler, en son çözümler ve güvenlik optimizasyon konuları ele alındı.

“Maden Endüstrisinin Geleceği & Yeni Teknolojiler ve Sektör Trendleri” seminerine sektörün önde gelen isimleri, Rockwell Automation bölge direktörleri ve akademisyenler katıldı. Maden endüstrisinin geleceğinin tartışıldığı etkinlik Steigenberger Hotel Maslak’ta gerçekleşti.


Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen ve Rockwell Automation Orta Doğu Bölge Direktörü Neil Enright’in açılış konuşmasıyla başlayan seminer Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan’ın konuşmasıyla devam etti. Cisco ve Rockwell Automation’ın sunumlarından oluşan sabah programını, öğleden sonra Dünya Gazetesi’nden Hilal Sarı Başaran moderatörlüğünde yapılan panel takip etti. Panel katılımcıları Rockwell Automation Türkiye Ülke Müdürü Cenk Ceylan, Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, Meta Nikel - Bakım ve Onarım Müdürü...