30 / 07 / 2024

madenciler için yasa hazırlanacak mı

madenciler için yasa hazırlanacak mı

Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürerken torba kanunda madencilere ilişkin olarak yapılan düzenlemelerin uygulamada yarattığı sıkıntıları gidermek için harekete geçildi.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

EYT'lilere şimdi de maaş şoku! Şanslı olanlar Nisan'da maaşını alacak! 2.2 milyon EYT’li maaşları için sırada...

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT)  uzun zamandır beklediği yasa Meclis'ten resmen geçti. EYT'lilere şimdi de maaş şoku! Şanslı olanlar Nisan'da maaşını alacak! 2.2 milyon EYT’li maaşları için sırada...

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, deprem bölgesinde yaşayanların kredi borçları için BDDK tarafından bir kolaylık daha getirildi.

Depremzedelere nasıl destek olabiliriz? İşte AFAD’ın depremzedelere yardım için SMS ve hesap bilgileri

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde birden hissedilen deprem felaketi bütün ülkeyi üzüntüye ve yasa boğdu. Hem bireyler hem kurumlar bölgede felaketten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Peki, bölgeye nasıl destek olabiliriz? İşte, bağış noktaları…

Milyonlarca borçlu için kritik gün bugün! Hepsi siliniyor

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler için kritik gün geldi çattı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlanıyor. Yasanın kabul edilmesiyle 10 milyon kişi kara listeden kurtulacak. İşte ayrıntılar…

ABD'den kripto para yasağı için ilk adım geldi!

ABD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto düzenlemesi için yeni yasa tasarısı hazırladı. Amerika söz konusu bu yasayla “kriptoyu kısıtlamadan mevcut yasalara dahil etmek” istiyor.

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!

Bitcoin ve altcoin’leri doğrudan etkileyen ve uzun zamandır beklenen yasa tasarısı nihayet çıktı. Salı günü yayınlanan tasarı, Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olacak kapsamlı kripto düzenlemesi için taban hazırlıyor.

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!

AK Parti tarafından TBMM gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirilmesi için hazırlıklara başlandı bu kapsamda, 23 maddelik torba yasada evim mağdurları, çevre teklifleri ve muhtar maaşlarının yükseltilmesi gibi düzenlemelere yer veriliyor. 

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

madenciler için yasa hazırlanacak mı Haberi

madenciler için yasa hazırlanacak mı


Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürerken torba kanunda madencilere ilişkin olarak yapılan düzenlemelerin uygulamada yarattığı sıkıntıları gidermek için harekete geçildi. AK Parti Grubu’nun yaptığı çalışmada madencilerin çalışma saatleri ile maden işverenine maliyet artışının fiyat farkı olarak ödenebilmesine ilişkin düzenlemelerin de yer alacağı yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Bu iki maddenin dışında yapılacak yasal düzenleme ile belediyelerin yaptıkları trampalara KDV istisnası getirilecek.


Madencilerin çalışma saatleri ile maden işverenine maliyet artışının fiyat farkı olarak ödenebilmesine ilişkin düzenlemelerin de yer alacağı yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Torba yasayla maden işçilerine verilecek ücret asgari ücretin en az iki katı, haftalık çalışma saati ise 36 saat olarak...