21 / 05 / 2024

madencilik faaliyetleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik

madencilik faaliyetleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik

Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik 7 Ocak 2014 tarihinde 28875 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Ferdi Erdoğan inşaat sektöründeki dijitalleşmeyi anlattı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, inşaat sektörünün uçtan uca entegre bir sektör olduğunu, bu işin başının doğada madencilik, sonunun uygulama ve montaj olduğunu söylüyor..

Cerattepe'de ÇED iptal davasına ret!

Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, ÇED Olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar verildi.

Cerattepe için verilen ÇED Olumlu raporuna iptal!

Danıştay, Cerattepe'de madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında verilen 'ÇED Olumlu' raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını onadı.

Artvin Cerattepe bilirkişi raporuna tepki!

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetleri için hazırlanan ve Rize İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporuna, Yeşil Artvin Derneği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

Ahmet Davutoğlu: 3. havalimanı projesi topografik açıdan en doğru yerde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. havalimanı projesinin topografik açıdan en doğru yerde gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu alan yıllardın madencilik faaliyetleri kapsamında adeta delik deşik edilmiş. " dedi..

Tunceli’de baraj ve HES için yürüyüş yapıldı!

Tunceli'de 14. Munzur Kültür ve de Doğa Festivali etkinlikleri kapsamındaki yürüyüşle il genelinde yapılan ve yapılması planlanan baraj, HES ve de madencilik faaliyetleri protesto edildi.

Soma'da acele kamulaştırma kararı!

Bakanlar Kurulu, Soma'daki madencilik faaliyetleri kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kamulaştırılacak o parseller

3. Havaalanı'nın yapılacağı bölgede sulak alan yok!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: "Bölgede hiçbir doğal sulak alan bulunmamaktadır. Bu bölgedeki su birikintileri, söz konusu sahada yapılan madencilik faaliyetleri neticesi ortaya çıkan çukurların su ile dolması sonucu meydana gelmiştir" dedi

Orman alanlarındaki maden sahaları rehabilite edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman sayılan alanlarda madencilik faaliyetleri sonucu bozulan sahaların rehabilitasyonu amacıyla eylem planı çalışması başlattı. Eylem Planı kapsamında, toplam 50 bin dekar alanda çalışma yürütülecek...

Tarım arazilerinde kamu yararı aranacak!

Tarım arazilerinde madencilik faaliyetleri yapılabilmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "kamu yaran" kararı alınması gerekecek.

Madencilik uygulama yönetmeliği değişikliği!

Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik 7 Ocak 2014 tarihinde 28875 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması!

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği 27471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında doğal yapının yeniden kazanılmasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

madencilik faaliyetleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik Haberi

madencilik faaliyetleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılması hakkında yönetmelik

Madencilik uygulama yönetmeliği değişikliği!


MADENCİLİK FAALİYETLERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK..


MADDE 1 – 6/11/2010 tarihli ve 27751 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinin 121 inci maddesinin ikinci fıkrasından sonra aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.


“(3) Bakanlığın, il tarım müdürlüğüne mera tahsis amacının değiştirilmesi talebinde bulunabilmesi için maden ruhsat sahibinin Bakanlığa müracaatı gereklidir. Bakanlık söz konusu müracaatı, müracaat tarihinden itibaren en geç bir ay içinde sonuçlandırır.”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 124 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “çevre düzeni ve imar alanları notuna işlenir.” ibaresi “Genel Müdürlük tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilir ve çevre düzeni planları veri tabanına işlenir.” olarak değiştirilmiştir.


MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek 1 inci madde eklenmiştir.


“Tarım arazilerinde...