13 / 05 / 2024

Madenşehri Köyü yerleşim alanı

Madenşehri Köyü yerleşim alanı

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor. Karaman'da Madenşehri Köyü'nün sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Konutta trend değişti: Küçük yerleşim yerlerine kaçış başladı!

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, inşaat sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, küçük yerleşim yerlerine kaçışın başladığını belirterek Türkiye'de 700 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu söyledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

El-Ezher, ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını kınadı!

El-Ezher Kurumu, ABD yönetiminin Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmasını kınadı.

Karaman Madenşehri'nde arsa ihtiyacı çözülecek!

Karaman Madenşehri köyünün arsa ihtiyacının çözüme kavuşturulduğu müjdesini veren AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Madenşehri arsa kuralarının çekileceğini söyledi.

Yusufeli'nde 150 hektarlık yerleşim yeri inşa edildi!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli yeniden yerleşim yeri altyapı çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 80 hektar yerleşim alanı, 70 hektar park ve rekreasyon alanı olmak üzere toplam 150 hektarlık alan oluşturulduğunu açıkladı.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Niğde Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Soylu'ya Niğde'nin Çamardı ilçesi Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanının genişletilip genişletilmeyeceğini sordu..

Ziverbey 34 Kadıköy iletişim!

Ziverbey 34 Kadıköy iletişim ve adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Ziverbey 34 Kadıköy projesinde teslimler önümüzdeki ay gerçekleştiriliyor...

Niğde Maden'in yerleşim alanının genişletilmesi talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla ilçesine bağlı bir köyün yerleşim alanının genişletilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Uplife Kadıköy iletişim bilgileri!

650 daire ve 20 adet dükkandan meydana gelen Uplife Kadıköy projesinde daireler 2018 yıl sonunda teslim edilecek. İşte, Uplife Kadıköy iletişim bilgileri...

ABD'den İsrail açıklaması: Yahudi yerleşim birimleri endişe verici!

ABD yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da 250’den fazla Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararının iki devletli çözüme tehdit oluşturduğunu, daha önce inşa edilmiş yerlere yasal statü veren geriye dönük kararların da özellikle rahatsızlık ve endişe verici olduğunu bildirdi.

Kerpiç ev maliyeti 2017!

Daha çok köy yerleşim alanlarında yapılan kerpiç evler, hem ucuz hem de kışın sıcak tuttuğu günümüzde hala tercih edilen inşaat türleri arasında yer alıyor.

Madenşehri Köyü yerleşim alanı Haberi

Madenşehri Köyü yerleşim alanı

Karaman'da Madenşehri Köyü'nün sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Köy halkının uygun şartlarda yaşamını sürdürmeleri, tarım ve hayvancılıkla uğraşmaları için Valilik tarafından etütleri yapılarak tespit edilen 160 dekarlık alanın köy yerleşik alanı olarak değerlendirilmesi ve bu alanda imar planı yapılması kararlaştırıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu hakkında yapılan açıklama şöyle: "Madenşehri köyümüzün yeni köy yerleşik alanı çalışmalarının hızlandırılması ve köydeki küçük tarım parsellerinin birleştirilerek daha ekonomik tarım yapılabilmesi amacıyla Madenşehri Köyümüz Bakanlar Kurulunca 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında uygulama alanı ilan edilerek 06.02.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Madenşehri Köyünde köy yerleşik alan çalışmalarıyla ilgili çalışmalar Bakanlıkça tamamlanmış ve arazi toplulaştırma çalışmalarıyla...