04 / 05 / 2024

mağaza kiraları tl ye dönsün

mağaza kiraları tl ye dönsün

İHKİB Başkanı Tanrıverdi, "Halen dövizle kiralama yapan AVM yönetimlerinin Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da sık sık dile getirdiği gibi bir an önce uygun kurdan TL'ye dönmelerini istiyor ve bekliyoruz" dedi.

Karma Raf Mağaza Ekipmanları İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Karma Raf Mağaza Ekipmanları İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bayram Özkan tarafından kuruldu.

Yeni Huawei MateBook serisinde indirim fırsatları başladı! Online Mağaza’ya özel 1.000 TL indirim imkanı!

Huawei, en yeni ve güçlü işlemcilerden birine sahip olan ultra hafif MateBook D16 ve MateBook 16s dizüstü bilgisayarlarını satışa çıkardı. Online Mağaza’ya özel 1.000 TL indirim imkanı sunuldu.

Şok Marketler'in ilk çeyrek cirosu 20,8 milyar TL oldu! Mağaza sayısı 10 bin 214'e yükseldi! 

Şok Marketler'den yapılan açıklamada 023 yılının ilk çeyreğinde net satış gelirlerinin yüzde 103,6 büyüdüğüne dikkat çekildi. Şirketin 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla mağaza sayısı da 10 bin 214 oldu. 

Teknik Lokasyon Mağaza Geliştirme Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Lokasyon Mağaza Geliştirme Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Yıldız tarafından kuruldu.

ŞOK Marketler’in mağaza sayısı 10 bini geçerken 9 aylık cirosu 40.6 milyar TL'ye ulaştı!

2022 senesinin ilk 9 ayında 894 yeni mağaza açan ŞOK Marketler’in toplam mağaza sayısı 10 bin 141 oldu. ŞOK Marketin 9 aylık cirosu ise 40.6 milyar TL'ye ulaştı.

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Yataş 2021'de 200 mağaza açmayı hedefliyor!

Yataş Grup 2021 yılı içerisinde 200 mağaza açılışı yapmayı hedefliyor. 2020 yılı net satış gelirleri yüzde 50 büyüme göstererek 1,75 milyar TL olarak gerçekleşti.

Carousel AVM'den mağaza kiralarına indirim!

Carousel AVM, ocak-mart döneminde mağaza kiralarında yüzde 40 ile yüzde 60 arasında indirim uugulayacak...

KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes KSS'de 2 gayrimenkul satılıyor!

Avrupa'nın en büyük karma AVM'si KUMSmall AVM'de 23 mağaza ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi'nde 1 akaryakıt alanı ve 1 köşe dükkan açık artırma usulüyle 1 milyon 64 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Mağaza sahipleri 3 ay daha kiraların ötelenmesini istiyor!

Son günlerde AVM'lerin açılması gündeme gelmiş durumda. Bu sebeple AVM sahipleri ve mağaza sahiplerinin arasında bir mücadele başladı. Mağaza sahipleri 3 ay daha kira ertelemesi talep ediyor...

Aydınlı Grup 50 yeni mağaza açacak!

TMSF bünyesinde büyümeye devam eden Aydınlı Grup’un hazır giyim cirosu 2,5 milyar liraya ulaştı. Bu yıl cirosunu yüzde 30 büyüterek 3,3 milyar TL'ye çıkarmayı hedefleyen Aydınlı, sene sonuna kadar 50 yeni mağaza daha açarak mağaza sayısını 714’e çıkarmayı da planlıyor...

Damat, yurt dışında her hafta bir mağaza açacak!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “2019’da 40 yeni mağaza açtık, yolumuza ışık hızıyla devam ettik. 750 milyon TL’lik ciroya ulaştık. Bu sene yüzde 25 büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Atasun Optik 15 milyon TL yatırımla 40 mağaza açacak!

Dünyanın en büyük optik perakende zincirleri arasında yer alan GrandVision'ın 2007 yılında satın aldığı Atasun Optik, 2020 yılında 40 yeni mağaza açmayı ve 15 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, yeni mağazalarla 200 kişilik de yeni istihdam yaratacak.

mağaza kiraları tl ye dönsün Haberi

mağaza kiraları tl ye dönsün

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) "Mağaza kiraları uygun kurla TL'ye döndürülsün" talebini desteklediklerini belirterek, AVM yöneticilerine bu konuda çağrıda bulundu.


Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Tanrıverdi, mevcut uygulamanın faturasının sadece markalara değil, yakın gelecekte imalatçılara da çıkacağını kaydederek, halen döviz üzerinden kira alan AVM yönetimlerine, "Değer zinciri daha fazla zarar görmeden TL’ye dönün." çağrısında bulundu. 


Perakendenin, imalatçılar, markalar ve AVM'ler olmak üzere üç temel ayağının bulunduğunu hatırlatan Tanrıverdi, üçlü sacayağının birinin zarar görmesinin diğerlerini de olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.


Tanrıverdi, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve bu sıkıntılı süreçte ekonominin tüm aktörlerinin ellerini taşın altına koymaları ve fedakarlıkta bulunmaları gerektiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Kurların aşırı yükselmesi nedeniyle dövizle kira ödeyen markalarımızın üzerinde yoğun...