01 / 07 / 2024

Mağlova Kemeri turizmi

Mağlova Kemeri turizmi

MİMAR Sinan 'ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kemerin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

Bursa'da yatırıma 1 milyar 195 milyon TL'lik bütçe ayrılacak!

SABAH’ı ziyaret eden Başkan Altepe 2017 yatırımlarını anlattı. 1 milyar 195 milyon TL’lik bütçe yatırıma ayrılacak. Aslan payı ulaşıma harcanacak. İznik İnanç Turizmi'nin merkezi olacak, Uludağ sadece kışın değil 12 ay turist çekecek. Yunuseli Havaalanı yıllar sonra yeniden ulaşıma açılacak.

Mimar Sinan'ın eserlerini yurt dışından gelen 36 mimar gezdi!

Sultangazi Belediyesi, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB koordinasyonunda düzenlenen "Yeni Bir Turizm Rotası; Büyük Usta Mimar Sinan Eserleri Projesi" kapsamında yurt dışından gelen 36 mimar, Mağlova Kemeri'ni gezdi

Ev turizmi için 15 müfettiş görevlendirildi!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Ev turizmi kapsamında kiralanan konutlar kayıt altına alınıyor!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Mağlova Kemeri turizme açıldı!

MİMAR Sinan 'ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kemerin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

Mağlova Su Kemeri dünya mirasına kazandırılacak!

Mimar Sinan’ın Alibey deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, Dünya Su Günü’nde yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması bekleniyor..

Tınaztepe Mağarası turizmi bölgeye kazandırıyor!

SEYDİŞEHİR ilçesinde, Konya-Antalya yolu güzergahında bulunan Türkiye'nin en uzun mağarası olan Tınaztepe Mağarası, 230 bin yılık muhteşem güzelliğıni kış aylarında da kar ve yağmur sularıyla ziyaretçilerine sergiliyor.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

Barajlar dolmaya başladı!

Barajlardaki doluluk oranları açıklandı. Yaz aylarında inek ve koyunların otlak yeri olan Mağlova kemeri tekrar sular altına gömüldü. Barajlarındaki su seviyesi Ağustos ayında yüzde 17.23'lere kadar gerilemişti...

İstanbul barajlarının doluluk oranı 2 Aralık 2014!

Alibeyköy barajı yüzde 67.84 doluluk seviyesine ulaşırken, birkaç ay önce ineklerin otladığı tarihi Mağlova kemeri de sular altında kaldı. İstanbul genelindeki barajların doluluk oranı yılın ek yüksek seviyesi olan 45.97'ye ulaştı.

Barajların doluluk oranı yılın en yüksek seviyelerinde!

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava İstanbul'daki barajları da doldurdu. Yaz aylarında alarm veren Alibeyköy barajı yüzde 67.84 doluluk seviyesine ulaşırken, birkaç ay önce ineklerin otladığı tarihi Mağlova kemeri de sular altında kaldı. İ

50 yıllık Mağlova Kemeri'nin belgeseli çekiliyor!

50 yıllık Mağlova Kemeri'nin belgeseli çekiliyor. İstanbul'un tarihi su yolu sisteminin önemli parçalarından, Mimar Sinan imzası taşıyan kemeri anlatan belgeselin çekimlerine başlandı. Belgeselin çekimlerinin yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Doğa Turizmi ve Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Doğa Turizmi ve Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu" Kocaeli'de başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık konuşma yaptı..

Mağlova Kemeri turizmi Haberi

Mağlova Kemeri turizmi

Sultangazi Belediye sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor. Sultangazi İlçesi Alibey Barajı üzerinde 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından inşa edilen Mağlova Kemeri, dün 22 Mart Dünya Su Günü'nde turist rehberlerini ağırladı.


Dünyanın en önemli mimarlık şaheserlerinden biri olarak gösterilen, 258 metre uzunluk, 36 metre yüksekliğe sahip olan, barındırdığı mühendislik mimari ve estetik özellikleri sebebiyle şaheser olarak nitelendiriliyor. Mağlova Kemeri konusunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, TURSAB ile ortaklaşa bir projeye imza atarak "Mimar Sinan Turu" düzenledi. 50 turist rehberine Mağlova Su Kemeri gezdirildi. 



Önce İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cebeci Köyü'nde tarihi bir kiliseyi gezen rehberler, daha sonra Alibey Deresi'nin yanındaki patika yollardan Mağlova Kemerleri'ni ziyaret etti. Sukemeri'ni gören turist rehberleri...