09 / 05 / 2024

mahallî idarelerin yetkileri

mahallî idarelerin yetkileri

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Mahall Bomonti İzmir'in reklam yüzü Murat Boz oldu!

Ünlü sanatçı Murat Boz, Türkerler Holding’in iddialı projesi Mahall Bomonti İzmir’in reklam filminde rol aldı. Filmde, Mahall Bomonti İzmir’in sunduğu ayrıcalığı yaşayan Murat Boz, projeyi “Olmak istediğim yer” diye özetliyor.

Mahall Bomonti İzmir fiyat listesi 2016!

Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 daire seçeneklerinin sunulduğu İzmir Mahall Bomonti projesinde peşin ödemelerde yüzde 15 iskonto uygulanıyor...

Mahall Bomonti İzmir 2016 satışları!

466 konut, 590 ofis ve 9 ticari birim olarak yükselen Mahall Bomonti projesi İzmir'de eski Şaraphane arazisinde inşa ediliyor. İşte, Mahall Bomonti İzmir 2016 satışları...

Mahall Bomonti İzmir'in basın toplantısı 19 Aralık'ta!

Türkerler Holding tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin en iddialı gayrimenkul projelerinden biri olan Mahall Bomonti İzmir projesi için çekilen reklam filminde değerli sanatçı Murat Boz rol aldı.

Mahall Bomonti İzmir, Sign of the City Awards 2016'da finale kaldı!

İzmir’in yeni cazibe merkezi Mahall Bomonti İzmir, Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul yarışması, “Sign of the City Awards 2016” yarışmasında “En İyi Ticari Projeler” ve “En İyi Rezidans” kategorilerinde finale kaldı.

Mahall Bomonti İzmir'de satışlar başladı!

Türkerler Holding’in İzmir’de eski Bomonti Fabrikası arazisi üzerine inşa ettiği ‘Mahall Bomonti İzmir’ projesinde satışlar başladı.

Mahall İzmir, 260 metrekare ile Türkiye’nin en büyüğü olacak!

Türkerler İnşaat’ın İzmir’de hayata geçireceği 350 milyon dolarlık Mahall İzmir, 260 metrekare yüksekliği ile Türkiye’nin en büyüğü olacak.

Mahall Bomonti İzmir'in örnek dairesi tanıtıldı!

Mahall Bomonti İzmir projesinde örnek daireler ve ofis hazırlandı. 1912 yılında inşa edilen Bomonti Tesisleri’nde restore edilen tarihi binada, tasarlanan örnek daireler düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Mahall Ankara ve Mahall Bomonti İzmir projelerini Divan işletecek!

Türkerler Holding, Mahall Ankara ve Mahall Bomonti İzmir projelerinin işletmesi için Divan Grubu ile anlaşma imzaladı. Divan, Mahall Ankara ve Mahall İzmir projelerinde ev sahibi olanlara otel konforunda, ev sıcaklığı ve rahatlığı yaşatacak.

Mahall Bomonti, sinemaseverleri Minyonlar filminde buluşturuyor!

Mahall Bomonti İzmir, sinemaseverleri 8 Ekim Cumartesi günü “Minyonlar” filminde buluşturuyor. Saat 19.30’da başlayacak etkinlikte mısır ve gazoz ikramı da yapılacak

Mahall Bomonti İzmir basın gezisi 19 Ekim'de!

Türkerler Holding, sadece 2016 yılında İzmir’e 3 milyar 750 milyon lira yatırım yaptı. Mahall Bomonti İzmir bu yatırımlar içinde çok özel bir öneme sahip. Mahall Bomonti İzmir için basın gezisi düzenleniyor.

Mahall Bomonti İzmir'in atmosferi yenilendi!

İzmir'in yeni cazibe merkezi Mahall Bomonti İzmir, tanıtım ofisinde kurulan açık hava sineması ile kentin atmosferini şimdiden renklendirmeye başladı. İzmirliler, tarihi binaların arasında oluşturulan bahçede Nadide Hayat filmini izleyerek keyif dolu bir akşam yaşadı.

Mahall Bomonti İzmir'de yüzde 20 peşinatla 120 ay vade imkanı!

İzmir’in yeni cazibe merkezi Mahall Bomonti İzmir, tanıtım ofisinde kurulan açık hava sineması ile kentin atmosferini şimdiden renklendirmeye başladı. İzmirliler, tarihi binaların arasında oluşturulan bahçede Nadide Hayat filmini izleyerek keyif dolu bir akşam yaşadı.

mahallî idarelerin yetkileri Haberi

mahallî idarelerin yetkileri


MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti.


Milletvekilleri, "2014 mahallî idareler genel seçimlerinden sonra, idarî yapılanmada önemli değişiklikler yürürlüğe girmiştir. Türkiye ve dünyadaki tecrübeleri dikkate almayan, tutarlılık ve bütüncül bakış açısından mahrum bu değişikliklerin mahallî idarelerin görev, yetki, sorumluluk, hizmet kapasite ve kabiliyetleri ile idarenin bütünlüğü üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi, muhtemel çözüm önerilerinin ortaya konulması, yapılacak yasal düzenlemeler ve diğer tedbirlerin araştırılması için Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 104'üncü ve 105'inci maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını takdirlerinize saygılarımızla arz, talep ederiz." dedi.


Talebin gerekçesi ise şu şekilde;


"2014 mahallî idareler seçimlerinden sonra yeni bir dönem başlamıştır. Yapılan değişikliklerle asırlar içinde oluşan yerinden yönetim birikimi bir yana bırakılmış, Anayasa'nın 123'üncü maddesiyle hüküm...