21 / 05 / 2024

mahalle ve yönetimi

mahalle ve yönetimi

Mahalle; belediye sınırları içinde, ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan idarî birimi ifade ediyor. Peki, mahalle yönetimi nasıl sağlanır?

Zeybek Emlak Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Zeybek Emlak Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Şişli'de Nuri Akın, Münip Yücel ve İsmail Aydın Günter ortaklığında kuruldu.

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Halkalı'da 70 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız, Yaşar Yıldız ve Hüseyin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Şendal Arslan tarafından kuruldu.

2. Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı 30 Ocak'ta başlıyor!

2. Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı 30 Ocak-2 Şubat 2020 tarihlerinde Ankara Wyndham Otel’de gerçekleştirilecek...

Fundaroma Alışveriş Merkezi'nin kiralama ve yönetimi ECE Türkiye’ye emanet!

FUNDAROMA alışveriş merkezinin kiralama ve yönetimi ECE Türkiye’ye emanet. Projenin 2021 yılının 3. çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

CİA Danışmanlık Temizlik ve Site Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

CİA Danışmanlık Temizlik ve Site Yönetimi Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 50 TL sermaye bedeli ile Betül Sevim tarafından kuruldu.

Odak Tesis ve Konut Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Odak Tesis ve Konut Yönetimi Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Kitiş tarafından kuruldu.

Sinerji AVM ve Otel Yönetimi'nin sermayesi 2 milyon TL'ye çıktı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağlı ortaklığı Sinerji AVM ve Otel Yönetimi A.Ş.'nin sermayesinin 50 bin  TL'den 2 milyon TL'ye artırım işlemleri bugün tescil edilmek suretiyle tamamlandı...

Sinerji AVM ve Otel Yönetimi'nin sermayesi 2 milyon TL'ye çıkıyor!

Yeni Gimat GYO'nun bağlı ortaklığı Sinerji AVM ve Otel Yönetimi'nin sermayesinin 50 bin TL'den 2 milyon TL'ye artırımına iştirak edilmesine karar verildi...

Türk Palaca Proje Yönetimi ve Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!    

Türk Palaca Proje Yönetimi ve Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Walaa Mostafa Mohamed Abdelwahab tarafından kuruldu.

4 maddede site yönetimin kurulumu ve yönetimi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimin kurulumu ve yönetimi" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Gen Proje Yönetimi ve Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gen Proje Yönetimi ve Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Bakırköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Buse Öngen tarafından kuruldu.

mahalle ve yönetimi Haberi

mahalle ve yönetimi

Mahalle yönetimi nasıl sağlanır?

Mahalle; belediye sınırları içinde, ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan idarî birimi ifade ediyor. 


Mahalle ve yönetimi ile ilgili esaslar, 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetiliyor.


Madde 9- Mahalle ve yönetimi 

Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir. 

Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur. 

Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür. 


(Ek cümle: 12/11/2012-6360/15 md.) Belediye sınırları...