21 / 05 / 2024

mahalle yönetimi görevleri

mahalle yönetimi görevleri

Mahalle; belediye sınırları içinde, ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan idarî birimi ifade ediyor. Peki, mahalle yönetimi nasıl sağlanır?

Podco Investmen Proje Yönetimi Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Podco Investmen Proje Yönetimi Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Ramadan tarafından kuruldu.

Tuğrul Fadıllıoğlu kimdir? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Tuğrul Fadıllıoğlu nerede okudu? Arçelik'te hangi görevleri yürüttü? Hangi şirketlerin üst düzey yöneticiliğini yaptı? İşte Tuğrul Fadıllıoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Hd Emlak Site Yönetimi Danışmanlık İnşaat Gıda Kozmetik Limited Şirketi kuruldu!

Hd Emlak Site Yönetimi Danışmanlık İnşaat Gıda Kozmetik Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatime Dayan tarafından kuruldu.

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi kuruldu!

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yurttaşer tarafından kuruldu.

Saf Group Otel Ve Mülkiyet Yönetimi Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saf Group Otel Ve Mülkiyet Yönetimi Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 8 milyon TL sermaye bedeli ile Emir Ali ve Saber Shaykhoun ortaklığında kuruldu.

Evk Atık Yönetimi Gübre İnşaat Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Evk Atık Yönetimi Gübre İnşaat Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim  Şirketi bugün Kartal’da Volkan Şenel tarafından kuruldu.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atamaları meclis gündeminde!

Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri!

Elektronik Güvenlik Sistemleri Satış ve Pazarlama Direktörü Umut Tuğsavul, profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o haber...

2 maddede sitelerde yönetici görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "2 maddede sitelerde yönetici görevleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Alp Güvenlik Sistemleri Gözetim Denetim ve Tesis Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Alp Güvenlik Sistemleri Gözetim Denetim ve Tesis Yönetimi Limited Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Alperen Bingöl tarafından kuruldu. 

15 maddede site yöneticisinin kanundaki görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisinin kanundaki görevleri" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kanal İstanbul protokolü İBB’ye hangi görevleri yüklüyor?

İBB Başkanı İmamoğlu dün Kanal İstanbul konusunda kendilerinden önce yapılmış olan protokolden çekildiklerini açıkladı. Protokol 2018 yılında Mevlüt Uysal tarafından imzalanmıştı. Ve bakın protokol İBB’ye hangi görevleri yüklüyor...

mahalle yönetimi görevleri Haberi

mahalle yönetimi görevleri

Mahalle yönetimi nasıl sağlanır?

Mahalle; belediye sınırları içinde, ihtiyaç ve öncelikleri benzer özellikler gösteren ve sakinleri arasında komşuluk ilişkisi bulunan idarî birimi ifade ediyor. 


Mahalle ve yönetimi ile ilgili esaslar, 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetiliyor.


Madde 9- Mahalle ve yönetimi 

Mahalle, muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından yönetilir. 

Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur. 

Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür. 


(Ek cümle: 12/11/2012-6360/15 md.) Belediye sınırları...