05 / 05 / 2024

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği resmi gazete

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği resmi gazete

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği 15 Ağustos 2007 tarihinde 26614 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, mahalli idarelerde malî işlemler ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Garanti BBVA kredi kartı harcama verilerini açıkladı!

Garanti BBVA Kurban Bayramı kredi kartı harcama verilerini açıkladı. İşte harcamalara ilişkin tüm detaylar...

Süper Lig'de harcama limitleri açıklandı; İşte tüm takımların harcama limitleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni sezon öncesi takımların harcama limitlerini açıkladı.  TFF'nin açıkladığı tabloda yüksek harcama limiti Galatasaray'ın oldu. İkinci sırada ise Fenerbahçe var. İşte detaylar...

Kredi kartı ile harcama miktarı değişti! İşte detaylar!

Kredi kartı ile harcama miktarında değişikliğe gidildi. İşte BDDK’nın aldığı önlemler dahilinde değişen harcama miktarı!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

En çok harcama kiraya yapılıyor!

Türkiye İstatistik kurumunun açıkladığı son verilere göre; yıllar içerisinde hane halkında en çok harcama kiraya yapıldı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Konut harcama grubunda yüzde 14,52 artış!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, nisan ayı ana harcama gruplarında fiyat değişimleri belli oldu. Buna göre, konut grubunda yüzde 0,32 düşüş gözlendi, yıllık bazda ise konut harcama grubunda yüzde 14,52 artış gözlendi...

Apartman yöneticisi harcama yaparken nelere dikkat etmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri kurulu kararı olmadan harcama yapmış olan yönetici, genel kurulda ibra olduktan sonra hâlâ sorumlu tutulabilir mi? Bu harcamalar için onay almış kabul edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Toplanan deprem vergisinin 8.3 katı harcama yapıldı!

İletişim Başkanlığı, Twitter hesabından 2003-2020'de deprem bölgelerine yapılan harcama verilerine ilişkin paylaşım yaptı...

Erzurum Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Çalışmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Esenler Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Esenler Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu meclis salonunda oturan her bir arkadaşımızı kendimize yakın çalışma arkadaşı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği resmi gazete Haberi

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği resmi gazete

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖNETMELİK

İçişleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarından:

MAHALLİ İDARELER HARCAMA BELGELERİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 15/8/2007 tarihli ve 26614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) Tüzel kişilerin alacaklarının kanuni temsilcilerine veya bunların tayin ettikleri vekillere yapılacak ödemelerde noterce düzenlenmiş vekâletname.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı müştereken yürütür.