12 / 05 / 2024

mahkeme gider avansı ücretleri

mahkeme gider avansı ücretleri

Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi, 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi..

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

Konkordato Gider Avansı Tarifesi!

Konkordato Gider Avansı Tarifesi bugünkü 31523 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

10 maddede sitelerde gider avansının incelikleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede sitelerde gider avansının incelikleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

14 maddede site yönetimlerinde gider avansı ve tahsili!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde gider avansı ve tahsili" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Konkordato gider avansı tarifesi belirlendi

Adalet Bakanlığı tarafından konkordato gider avansı tarifesi belirlendi. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira gelirlerinde götürü gider oranı düşüyor!

Kira gelirlerinin vergiye tabi tutarının hesaplanması ile ilgili götürü gider oranı yeni vergi kanunu tasarısı ile yüzde 25'ten yüzde 15'e indirildi.

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi kabul edildi!

Torba Tasarı'daki 9 madde daha kabul edildi. Buna göre, gayrimenkul sermaye iratlarına yönelik mükelleflerin gerçek giderlerine karşılık olmak üzere hasılatının yüzde 25'i oranında uygulanan götürü gider oranı yüzde 15'e düşürülecek.

Enka İnşaat net yüzde 3,40 oranında kâr payı avansı dağıtacak!

Enka İnşaat, 13 Aralık 2017 tarihinden itibaren hisse başına brüt yüzde 4,00 net yüzde 3,40 oranında kâr payı avansı dağıtacak.

Çatı onarımı ortak gider midir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor.     Peki, çatı onarımı ortak gider midir?

Mahkeme Ömer Faruk Kavurmacı için karar verdi!

Dün mahkeme karşısına çıkan ve savunmasını yapan Ömer Faruk Kavurmacı hakkında mahkeme kararını verdi. Kavurmacı'nın mal varlığı üzerindeki tedbir kararı kaldırılmadı...

Kira gelir vergisi götürü gider indirimi yüzde 15'e düştü!

Ev sahiplerinin kira gelirlerinde götürü gider indirimini düşüren madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Böylece ev sahiplerinden bütçeye 1 milyar liralık katkı gelecek.

Konut sitelerinde gider şablonu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitelerinde gider şablonu" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Kocaeli Arızlı Konutları'nda mahkeme yürütmeyi durdurdu!

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in depremzedelere hibe ettiği konutlardan 17 Temmuz’a kadar tahliye etmeleri istenmişti. Kocaeli Arızlı Konutları'nda mahkeme yürütmeyi durdurdu.

mahkeme gider avansı ücretleri Haberi

mahkeme gider avansı ücretleri

Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi!

Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi, 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tarife Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince dava açılırken mahkeme veznesine yatırılacak olan gider avansının miktarı ile avansın ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor.


TEBLİĞ


Adalet Bakanlığından:


HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU GİDER AVANSI TARİFESİ


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tarifenin amacı, 12/1/2011 tarihli ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince dava açılırken mahkeme veznesine yatırılacak olan gider avansının miktarı ile avansın ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tarife, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 120 nci maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.


Gider avansı


MADDE 3 – (1) Davacı, bu Tarifede gösterilen gider avansını dava açarken mahkeme veznesine yatırmak zorundadır. Gider avansı her türlü...