05 / 05 / 2024

mahmautpaşa kira

mahmautpaşa kira

"İstanbul ekonomisinin kalbi" diye anılan ve bir zamanlar insanların yürümekte bile zorlandığı tarihi alışveriş merkezi Mahmutpaşa’da, işler durma noktasında. 10 aydır satışları düşen birçok dükkan el değiştirirken, kepenk indirmemekte direnen esnaf durumunu anlattı...

Bakan Murat Kurum'dan vatandaşa kira desteği müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit'te katıldığı programda vatandaşa bin 300 kira kira desteği verileceğini açıkladı. Kurum, söz konusu desteğin 3+1 daireler için geçerli olacağını söyledi.

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşa kira yardımında bulunuyor. Peki, kira yardımı için başvurular nasıl yapılır? Kira yardımı başvuru şartları neler?

Kira sözleşmesini feshetmek için eş rızası şart!

Türk Borçlar Kanunu, eşler arasındaki hukuki sınırları belirledi. Buna göre, aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ihtiyacı olan binlerce vatandaşa kira yardımı veriliyor. Kira yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşların bizzat başvuru yapması gerekiyor. İşte sosyal yardımlaşma kira yardımı başvuru şartları...

Ankara esnafı kira indiriminden memnun!

AŞTİ İşletmecileri ve Esnafları Kooperatif Başkanı Çavuş Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a kira indirimi nedeniyle teşekkür etti. 

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Senet imzalarken eşin rızası gerekiyor mu?

Türk Borçlar Kanunu'na göre Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemiyor. Ancak çek ve bono gibi kambiyo senetleri imzalanırken eş rızası aranmıyor.

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama'dan 350 milyon liralık kira sertifikası portföyü açıklaması!    

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikasının portföy varlığı hakkında açıklama yaptı. TF Varlık Kiralama 350 milyon liralık kira sertifikası sattı. 

TF Varlık Kiralama'dan yurtiçi kira sertifikası portföyü açıklaması!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikasının portföy varlığı hakkında açıklama yaptı. 

TF Varlık Kiralama'dan kira sertifikası nihai getiri oranı açıklaması!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası nihai getiri oranı hakkında açıklama yaptı.

2019 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman açıklanacak?

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı tarafından duyurulan kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak? Kira yardımı zaman açıklanacak?

Akiş GYO'dan kira sözleşmesi açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sözleşmeleri hakkında açıklama yaptı.

mahmautpaşa kira Haberi

mahmautpaşa kira

Kovid-19 salgını sürecinde uygulanan kısıtlamalar, artan hayat pahalılığı ve zamlar vatandaşın cebini yaktığı için dar gelirliler ve esnaflar zor duruma düştü. İstanbul’un kalbinin attığı, önceleri iğne atsan yere düşmeyecek Mahmutpaşa' da dükkan sahipleri de, işletmeciler de, çalışanlar da güçlük çekiyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Koronavirüs salgınından önce de sıkıntı yaşayan, kirasını, primini, vergisini ve giderlerini ödemekte zorlanan esnaf, bu dönemde iyice zorlandı. Esnaf seslerinin yeterince duyulmamasından şikayet ediyor. Bekledikleri destekleri alamadıklarını belirten esnaf, yaşadıklarını anlattı.

‘KİRAMI VEREMİYORUM, EVİMİ GEÇİNDİREMİYORUM’

"Bakın dükkan bomboş. Bu şartlarda biz evimize ekmek götüremiyoruz" diyen bir ayakkabı çalışanı şöyle konuştu:

"Ben şu an buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. İnsanlar şu an geçinemiyor. Evliyim ve üç çocuğum var. Şu an evimi geçindiremiyorum, kiramı veremiyorum. Markete gittiğim zaman istediğim...