01 / 05 / 2024

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ihtiyacı olan binlerce vatandaşa kira yardımı veriliyor. Kira yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşların bizzat başvuru yapması gerekiyor. İşte sosyal yardımlaşma kira yardımı başvuru şartları...



Ülkemizde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu günlerde de sosyal bir devlet olması nedeniyle, ilgili bir çok bakanlık çalışmalarını gerçekleştirerek dar gelirli, paraya ihtiyacı olan vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi yardımlar sunuluyor. Takvim'de yer alan habere göre; yakacak yardımı, gıda yardımı, giyecek yardımı, barınma yardımı, eğitim yardımları gibi yardımları dışında şimdi de bir çok vatandaş kira yardımından yararlanabiliyor.

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Kira yardımı veren kurumlar

2021'de sosyal yardımlaşma kapsamında kira yardımı sunan devlet kurumları ve özel kurumları tek tek açıklandı. Bakanlık veya devlet kurumları dışında belediyeler veya belli şirketler, vakıflar ve kişiler de kira yardımı yapılıyor. İşte kira yardımı veren kurumlar:

- Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları.
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.
- Belediyeler.
- Özel vakıf ve dernekler.
- Sivil toplum kuruluşları.
- Kira Yardımı Şartları

Kira yardımı alınabilmesi için birçok şartın yerine getirilmesi gerekiyor. Bu şartlar her kuruma göre değişse de genel şartlar şu şekilde:
- Başvuru yapan kişinin mal varlığı olmaması.
- Kira yardımı isteyen kişinin SGK'lı olarak çalılan olmaması.
- Emekli maaşı, dul maaşı, yetim aylığı gibi aylıklardan yararlanmamak.
- İşsizlik maaşı alıyor olmak.
- Yapılacak testlerle yoksulluk sınırı altında olunması.
- Fakirlik belgesini alabiliyor olmak.

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Belediye tarafından verilen kira yardımları

İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya,  İzmir  gibi birçok belediye kira yardımı veriyor. Bu kira yardımı her il için değişirken, 600 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor. 

6306 Sayılı Kentsel dönüşümle ilgili kanun kapsamında, kira yardımı süreleri 36 aydan 48 aya kadar uzatıldı. Resmi Gazete'de açıklanan karar kapsamında, riskli olarak açıklanan konutların kentsel dönüşüme kazandırılmasının ardından kira yardımı süreleri de 48 aya çıkartılıyor. Kira yardımı oranı 600 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor. Aylık kira yardımı bedelleri ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı komisyonunca açıklanıyor.

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "riskli" olarak açıkladığı ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında açıklanacak konutlarda yaşayan vatandaşlar için kira yardımı başvuruları e-Devlet'ten yapılıyor. E-devlet kira yardımı sayfası üzerinden başvurular internetten gerçekleşiyor. 

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kira yardımı

Her şehrin merkezinde yer alan Sosyal Yardımlaşma merkezleri tarafından kira yardımı başvuruları alınıyor. Genellikle Kaymakamlık gibi kurumların yanında veya bina içerisindeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına gidip  kira yardımı başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sunulan kira yardımı başvuruları Kaymakamlıklarla işbirliğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı aracılığıyla yapılıyor.

Sosyal yardımlaşma kira yardımı nasıl alınır?

2021 yılında Sosyal Yardımlaşma kira yardımı kapsamında verilen kira desteğinden yararlanmak için Sosyal Yardımlaşma Vakıf binasına başvuru yapabilirsiniz.

Sosyal yardımlaşma kira yardımı ne kadar?

Kira yardımı 600 ile 1000 TL arasında değişiyor. Ayrıca her ilin kira bütçesi değişirken, her ilçe için de verilecek kira yardımları komisyonca belirleniyor. Bu nedenle kira yardımı olarak verilecek para için bir bütçe açıklanmadı. 

Binlerce kişiye sosyal yardımlaşma kira yardımı!

Kira yardımı nasıl sorgulanır?

Yukarıda açıklanan kira yardımı veren kurumlara başvuruların yapılmasının ardından, sonucunu öğrenmek için kira yardımını sorgulayabilirsiniz. Kira yardımı başvuruları 20 günde komisyonca değerlendiriliyor. Kira yardımı başvuru sonuçlarına e-Devlet'ten kolaylıkla öğrenilebiliyorsunuz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım sorgulama sayfasına girip sorgulama yapabilirsiniz.

Kira yardımı nereden ödenir?

Kira yardımı alabilecek vatandaşlar, yardım gününde para anında banka hesaplarına aktarılacak. Eğer banka hesabına aktarılmadıysa PTT hesabına, PTT hesabı olmayan kişilerin direkt T.C. numarasına PTT hesabı üzerine yatırılıyor.

Kirasını ödeyemeyene kaymakamlıklardan destek!

2021 kira yardımı nasıl alınır? İşte başvuru sayfası!


Geri Dön