05 / 07 / 2024

Mahmut Çelikus kentsel dönüşüm açıklaması

Mahmut Çelikus kentsel dönüşüm açıklaması

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve de takılar ile esnaf çarşılarının da geldiğini söyledi.

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.

Mahmut Çelikus: Devlet kiracıların ödemelerine kolaylık getirmeli!

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı işletmeler için alınması gereken önlemler konusunda yaptığı açıklamada, işletmelerin ay sonunda ödeyecekleri kira ödemelerine destek sağlanması gerektiğini belirtti…

Mahmut Özgener: İzmir acilen dönüşmeli!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan illerin başında geliyor'' dedi.

Adana Yüreğir kentsel dönüşüm projesi ayrıcalıklı yaşam vadediyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümde rekorlar kırıyor, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için yatırımlarımıza hız kesmiyoruz” dedi...

Yüreğir'de kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümde rekorlar kırıyor, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için yatırımlarımıza hız kesmiyoruz” dedi

Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bİ Mirmarlık'ın CEO'su Mahmut Yanmaz, kentsel dönüşüm ve kentin planlanarak yenilenmesi konularında açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşümün temel hedefleri anlatıldı!

TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a ziyarette bulundu. Konyalıoğlu, kentsel dönüşümdeki temel hedefleri anlattı.

Mimar Mahmut Yanmaz kentsel dönüşüme dikkat çekti!

Mimaride Modern ve Şık Tasarımların Adresi Bİ Mimarlık CEO'su Mahmut Yanmaz kentsel dönüşüm ve kentin planlanması ile ilgili önemli noktalara dikkat çekti...

Zkdm Zekdaş Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Mühendislik Şirketi kuruldu!

Zkdm Zekdaş Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Mühendislik Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Coşkun Budak, Erdal Mandalı ve Mahmut Şengül ortaklığında kuruldu.

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Adana Yüreğir Yavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi sürüyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mahmut Demirtaş: Kentsel dönüşüme destek vermek gerek!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetemize özel yaptığı “Kentsel dönüşüm” “İnşaat ve ekonomiye katkısı” konularıyla ilgili açıklamasında, Adana’yı ve inşaat sektörünü değerlendirdi. Demirtaş, Adana’nın aldığı göçün etkilerinin olumsuz yansımalarına ve yerel yönetimlerin çabalarına da değindi.

Yüreğir Kışla sakinleri evlerine taşındı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümle sadece binaları yenilemiyoruz. Aynı zamanda yeşil alanlar, sosyal donatılar oluşturuyoruz” dedi.

Adana Yüregir kentsel dönüşümün merkezi!

Mahmut Çelikcan, "Adana'da ilk olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmasını yaparken çok zorlandık. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan vatandaşlar çok tereddüt ettiler. Şimdi ise Yüreğir'de her gittiğimiz mahallede ne zaman kentsel dönüşüm çalışmasının başlayacağı soruluyor''dedi.

Mahmut Çelikus kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Mahmut Çelikus kentsel dönüşüm açıklaması


Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve takılar ile esnaf çarşılarının geldiğini söyleyerek "Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkâra. TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir. Kentler bina ile doldu. Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarak kent dokusu korunmalıdır" dedi. 

Halka sağlanan olanakların, esnafa da uygulanmasını isteyen ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus. "Şehirlerin çehrelerini değiştiren, hava sirkülâsyonunu engelleyen TOKİ yapılaşmaları, kent dokusunu koruyan esnaf mahalleleri ile dengelenmelidir. Uygun fiyat ve avantajlarla halkımızın ev almasını sağlayan TOKİ. kayıtlara geçen sayısal bilgilere göre 8 yılda 81 ilin 800 ilçesinde 2 bin 992 şantiyede 633 bin 336 konut üretti. Bu rakam. 100 bini aşkın nüfuslu 25 şehre denk...