04 / 05 / 2024

Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş ne zaman açılacak

Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş ne zaman açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kura çekimi için nefesler tutuldu! Yenişehir Arnavutköy 2023 kuraları ne zaman çekilecek?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı-Türk Hava Yolları Arnavutköy kura çekilişi için nefesler tutuldu. Peki Yenişehir Arnavutköy kuraları ne zaman çekilecek?

Arnavutköy THY-Emlak Konut GYO kura tarihi belli oldu mu? Emlak Konut Arnavutköy kurası ne zaman çekilecek? Hemen bakın

Arnavutköy THY-Emlak Konut GYO kura tarihi belli oldu mu? Emlak Konut Arnavutköy kurası ne zaman çekilecek? Hemen bakın...

Akaryakıtta aşırı zamlı fiyatlar ne zaman düşecek! Sektör tarih verdi

Akaryakıt sektöründe taşımacı esnafın canını çok yakan benzin ve mazot fiyatlarındaki aşırı yükseliş ne zaman sona erecek. Kontak çevirmenin cesaret istediği bu dönemde akaryakıt sektörü temsilcileri aşırı yüksek benzin ve mazot fiyatları sorununu görüşmek için yeni bir toplantı yapacak.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ray kaynatma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattını, 28 Ekim 2020'de hizmete sundu. Yoğun olarak kullanılmaya başlayan hattın Mecidiyeköy istasyonu 7 Nisan'da bakım onarım çalışmaları sebebiyle işletmeye kapatıldı.

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor!

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı 29 Ekim'de açılıyor. Bu hatla günde 400 bin yolcu taşınacak ve metrobüsün de yükü hafifleyecek...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın ilk etabı Ekim sonunda açılıyor!

Kovid-19 sebebiyle açılışı ertelenen M7 Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının birinci etabı Ekim ayının sonunda açılacak...

ORGE'den Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'na 736 bin Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi olumlu sonuçladı...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında ilk test sürüşü yapıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü yapıldı.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ne zaman açılacak? 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun 1. Etap Mecidiyeköy - Mahmutbey Hattı’nda test sürüşleri devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Şubat Pazar günü metronun hizmete gireceği tarihi açıklayacak...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda 736 bin 137 Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi onaylandı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Ocak 2020'de açılacak!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattını inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada hattın 2020'nin Ocak ayında hizmete açılacağını söyledi.

Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş ne zaman açılacak Haberi

Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş ne zaman açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 22 istasyonlu, 25 kilometre uzunluğunda olacak Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'na 300 vagonlu tren seti alımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ağustos'ta ihaleye çıkacak.


İhale şartnamesine göre, trenler, "tren üstü kontrol sistemi" adı verilen teknolojiyle donatılacak. Bu sayede trenler, sürücüsü olmadan, bir merkezden kumanda edilerek çalışabilecek.


Bu sistem sayesinde trenler depodan istasyonlara gelecek, kapıları otomatik olarak açıp, yolcu alarak yoluna devam edecek.


Trenler, acil durumlarda frenleme, en yakın istasyonda durma, kapıları açma ve yangın sistemlerini devreye geçirme gibi teknolojik özelliklere sahip olacak. Trenlerin bir kontrol merkezinden yönetilmesini de sağlayacak bu teknoloji sayesinde tüm müdahaleler anında yapılabilecek. 


Şartnameye göre, tren setleri en fazla 90 kilometre hız yapacak. En...