28 / 07 / 2024

mahmutlar emsal sorunu

mahmutlar emsal sorunu

Önceki ay Kestel Mahallesi’nin planını hazırlayıp Antalya Büyükşehir Meclisi’nden oybirliği ile geçiren Alanya Belediyesi, Ekim Meclisinde de Mahmutlar Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planını onaylattı.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki emsal sorunu çözülemiyor!

Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı bir türlü çözülmüyor. Ev Sahipleri Derneği Başkanı Kayhan Anıl 'emsal' sorunu ile ilgili mağduriyet olduğunu vurguluyor. Arsa sahipleri emsal değerlerinin yukarı çekilmesini istiyor.

Alanya Mahmutlar'da imar sorunu çözülüyor!

Alanya Belediyesi, daha önce belde olup yerel seçimlerden sonra kapanarak Alanya'ya bağlanan yeni mahalleleri tek tek planlıyor. Alanya Belediyesi, ekim meclisinde de Mahmutlar'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planını onaylattı.

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde imar sorunu çözülemedi!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde imar sorunu hala çözülemedi. Şanlıurfa'nın bir çok semtinde imar düzensizliği yaşanırken, bu anlamda verilen sözler yerine getirilemediği gibi sorunlar da devam ediyor.

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu!

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu. Manisa'nın acil imar planına ihtiyacı olduğunu belirten Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Yıldırım, "Üyeler iflasın eşiğinde. Birçoğu başka illere göç etti" dedi

Uludağ'ın altyapı sorunu devam ediyor!

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ, yeni sezona altyapı sorunlarıyla giriyor. Otellere su bağlantısı sağlanamadı, otopark sorunu çözülemedi. Uludağ’ı doğalgaza kavuşturmayı planlayan Bursagaz’ın projesi ise rafa kalktı

Esin Tümer: Toplu konut projelerinin ortak sorunu aynı tip olmaları!

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme.

Isparta'da otopark sorunu çözülecek!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentin en önemli sorunu olan otopark konusunu çözmeye kararlı olduklarını belirtti. Günaydın konu ile ilgili 'Isparta'da otopark sorunu çözülecek' dedi.

Tek bir yeni şerit eklemeden trafik sorunu çözülebilir mi?

Tek bir yeni şerit eklemeden trafik sorunu çözülebilir mi? 3D yazılım devi Autodesk, bu konuda dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan alternatif çözümleri 8 maddede sıralayarak, geleceğe yeşil ışık yakıyor.

Emsal kira nedir?

Emsal kira, bir taşınmazın bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması; Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde uygulanıyor. Peki, emsal kira nedir?

Van'da konut sorunu devam ediyor!

Çocuk Derneği, Van depreminin 3. yıl dönümünde barınma, ekonomik durum, psikososyal ve eğitim alanlarda yaşanan sorunları ele alan bir rapor yayınladı.Van'da konut sorunu devam ediyor.

İzmir'de 6 farklı kulübün taraftarları stat sorunu için yürüdü!

İzmir' de, siyasi çekişmelerden kaynaklanan engellemeler yüzünden bir türlü çözülemeyen stat sorunu, altı kulübün taraftarlarından ortak tepki görüyor. Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesi gerçekleşti...

Denizli'nin içme suyu sorunu çözülüyor!

Denizli'nin içme suyu sorunu çözülüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan'a bağlı 5 mahallenin içme suyu ihtiyacını gidermek için hat döşedi.

Emsal kira bedeli oranı!

Bir taşınmazın bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması; Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor. İşte emsal kira bedeli oranı..

mahmutlar emsal sorunu Haberi

mahmutlar emsal sorunu


Alanya Belediyesi, daha önce belde olup yerel seçimlerden sonra kapanarak Alanya’ ya bağlanan yeni mahalleleri tek tek planlıyor.


Önceki ay Kestel Mahallesi’nin planını hazırlayıp Antalya Büyükşehir Meclisi’nden oybirliği ile geçiren Alanya Belediyesi, Ekim Meclisinde de Mahmutlar Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planını onaylattı. 


Yıllardır Mahmutlar’da sorun olan emsal, yüksek kat uygulamaları ve tarım alanlarının sorunları uygulanacak planla ortadan kaldırılarak tamamen kanun ve yönetmeliklere uygun olarak düzenlenecek. 


Mahmutlar Mahallesi’nin tamamını kapsayan alanda yapılan imar planı ile yeni çevre yoluna bağlantılı 30 metre genişliğinde Hadim Taşkent Yolu olmak üzere kuzeyden güneye doğru inen 30 metrelik yollarla birlikte düzgün şehirleşme adına hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Büyükşehir Meclisinde oybirliği ile kabul edildi. 


KORUMA ALANLARI KABUL EDİLDİ


 Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun almış olduğu karara göre; Kestel...