27 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde imar sorunu çözülemedi!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde imar sorunu çözülemedi!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde imar sorunu hala çözülemedi. Şanlıurfa'nın bir çok semtinde imar düzensizliği yaşanırken, bu anlamda verilen sözler yerine getirilemediği gibi sorunlar da devam ediyor.



Şanlıurfa'nın birçok semtinde imar düzensizliği yaşanırken, bu anlamda verilen sözler yerine getirilemediği gibi sorunlar devam ediyor. 


Şanlıurfa'nın özellikle Eyyübiye ilçesinde imar düzensizliği yaşayan birçok mahalle bulunurken, vatandaşlar bir an önce imar planının hayata geçirilmesini bekliyor. Buhara, Si'ıleymaniye, Direkli ve daha birçok mahalle bu anlamda sorun yaşarken, mevcut planlarla yaşam alanının daraldığı belirtildi. 


EVLERİMİZİN USTKATIAKINI YAPAMIYORUZ 


Süleymaniye Mahallesinde imar sorunu nedeniyle evlerinin üst katlarını yapamayan vatandaşlar, bu anlamda çok sorun yaşadıklarını belirterek, kendilerine izin verilmesini istiyor. Aynı şekilde İmam Keskin ve Eyyüp Nebi olmak üzere birçok mahallede de aynı sorun yaşanıyor. İmar izninin çıkarılmasını isteyen vatandaşlar, Eyyübiye Belediyesinden bu anlamda adım beklediklerini kaydetti. Yeniden arsa alıp, yeni baştan ev yapmaya gücü olmadıklarını belirten vatandaşlar, evlerinin üst kısmını yapmak istediklerini ancak buna gerekli izni alamadıklarını söyleyerek, mağdur duruma düştüklerini söyledi.


Öte yandan Şanlıurfa'nın eski ve dar sokaklarının bulunduğu Buhara Mahallesinde oyun alanları olmadığı gerekçesiyle çocuklarının oyun oynayamadıklarını belirten vatandaşlar, bu düzensizliğin giderilmesini ve yaşam alanlarının oluşturulmasını talep etti. 


Çocukları için oyun alanlarının yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, "çocuklarımız sadece okula giderken dışarıda oyun oynayabiliyorlar. 


Onun dışında da sokakta oyun oynayamıyor. Bir park yok, oyun alanı yok. Böyle olunca çocuklar ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. İmar sorunu yapılsın, mevcut düzen değiştirilsin ve çocuklarımız için oyun alanı kurulsun istiyoruz" dedi. 


GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ DEVAM EDİYOR 


Mevcut yapılar nedeniyle bir görüntü kirliliğinin olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, mevcut görünümle birlikte gecekondu görünümünün oluştuğunu söyledi. 

Daha modern yapıların inşa edilmesi için belediyenin gerekli çalışmaları yapmasını isteyen vatandaşlar, belediyenin bir an önce yapı iznini çıkartması gerektiğini söyledi. Özellikle ipekyolu çevresinde yer alan ıııahallelerdeki bu görünümün, dışarıdan gelen için kötü bir izlenim olduğunu belirten vatandaşlar, gerekli çalışmalara bir an önce başlanmasını istedi. 


Urfanatik


Geri Dön