17 / 05 / 2024

makam dağı restore edilecek mi

makam dağı restore edilecek mi

Diyarbakır'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülklif Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'nda restore çalışmaları başlatıldı.

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Malatya Balaban'a ek sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Balaban eski belediye binasının lojman olarak kullanılan kısmını da restore ederek sosyal tesise dönüştürdü.

Turgutlu Belediyesi eski hizmet binası restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Belediyesi eski hizmet binasını da restore ediyor.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

TİKA'nın Tayland'da restore ettiği camiye ödül!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) geçen yıl Tayland'da restore ettiği Bang Uthit Camisine belediye tarafından En Temiz Mabet Ödülü verildi.

Diyarbakır'da terörün vurduğu 11 eser restore edilecek!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

makam dağı restore edilecek mi Haberi

makam dağı restore edilecek mi

İNANÇ turizminde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülklif Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce restorasyon çalışması başlatıldı. Ergani İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Burada konuşan Evsen, ilk defa bu kadar kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattıklarını belirterek, "Geçen yıl kuruldan geçen restorasyon projesi, çalışma süresi içerisinde defalarca ıevize edilerek devam etmektedir. Bizleri burada sınırlayan konu, burasının birinci derecede sit alanı olmasıdır. Bu nedenle istediğimiz anlamda projeyi hayata geçilme şansımız pek fazla yok. Ancak Tabiat ve Kültür Varlıklarım Konuna Kurulu'nun aldığı kararlar çerçevesinde çalışma yürütülebiliyor" dedi. 


'Makam dağı hak ettiği değeri bulacak' 

İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz de Makam Dağı'nda çok kapsamlı bir proje yürütüleceğini anlatarak, "Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle proje...