29 / 04 / 2024

Makam Dağı restore ediliyor!

Makam Dağı restore ediliyor!

Diyarbakır'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülklif Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'nda restore çalışmaları başlatıldı.



İNANÇ turizminde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülklif Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce restorasyon çalışması başlatıldı. Ergani İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Burada konuşan Evsen, ilk defa bu kadar kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattıklarını belirterek, "Geçen yıl kuruldan geçen restorasyon projesi, çalışma süresi içerisinde defalarca ıevize edilerek devam etmektedir. Bizleri burada sınırlayan konu, burasının birinci derecede sit alanı olmasıdır. Bu nedenle istediğimiz anlamda projeyi hayata geçilme şansımız pek fazla yok. Ancak Tabiat ve Kültür Varlıklarım Konuna Kurulu'nun aldığı kararlar çerçevesinde çalışma yürütülebiliyor" dedi. 


'Makam dağı hak ettiği değeri bulacak' 

İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz de Makam Dağı'nda çok kapsamlı bir proje yürütüleceğini anlatarak, "Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle proje aşamasında diyaloga geçerek projenin en iyi halini alması için fikir alışverişinde bulunduk. Şu anda uygulama aşamasında bulunan bu proje tamamlandığında güzellikler daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte burası hem hak ettiği değeri bulmuş olacak, hem de güzellikleri ortaya çıkacaktır. Buradaki çalışmanın korunması atılanımda kurumsal olarak gerekeni yapacağımız gibi vatandaşlanmızın da aynı hassasiyetle korumalarını bekliyoruz. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 


Mücadele Gazetesi


Geri Dön