27 / 04 / 2024

Makedonya Yiğit Paşa Külliyesi

Makedonya Yiğit Paşa Külliyesi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa Külliyesi, restorasyonunun ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Makedonya Ekonomi Bakanı Driton Kuçi de katıldı...

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'dan 'kiralık köşk' açıklaması!

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'ın Rumelihisarı'nda sekiz odalı köşk kiraladıkları ileri sürülmüştü. Yiğit Marcus Aral, "Satın almadık, geçici olarak oradayız birkaç aylığına. Biraz malikane gibi oldu ama Miami'de de büyük evde oturuyorduk" dedi...

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Ohri Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Kuzey Makedonya'da yer alan Ohri Ali Paşa Camisi'nde süren restorasyonunun tamamlandığını açıkladı.

Yiğit Asel Turizm Petrol Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiğit Asel Turizm Petrol Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sercan Çağlar tarafından kuruldu. 

Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı Boğaçay özel proje alanı yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Peki, Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Tarihi Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu durdurulacak!

Makedonya Kültür Bakanı Robert Alagyozovski, Ohri şehrinde bulunan tarihi Ali Paşa Camisi'nin restorasyonunu, ortak çözüm bulana kadar durdurulmasını istediklerini açıkladılar. 

Aksaray Piri Mehmet Paşa alt geçit projelerinde son durum!

Aksaray Belediyesi tarafında inşa edilecek Selçuklu Parkı projesi ile Piri Mehmet Paşa alt geçit projeleri AK Parti Aksaray Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından incelendi.

Aksaray Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

Aksaray Belediyesi tarafından Piri Mehmet Paşa alt geçit projesi hayata geçiriliyor. Yıl sonunda tamamlanması planlanan Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesi'nin güzergahları belli oldu.

Önder Yiğit: Gayrimenkul sektörü 2017'de hareketlenecek!

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yiğit, Malatya'da 3 bin 500 kişilik yurt inşa edeceğini dile getirdi.

Yiğit İnşaat'a kayyum atandı!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Yiğit İnşaat, Sancarlar Mobilya ve Akaryakıt, Çobanlar A.Ş. ile Saraçoğlu şirketlerine kayyum atandı.

Yiğit İDK Group'a Real Estate Stars'tan ödül!

Yiğit İDK Group, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Real Estate Stars Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri'nde İstanbul'daki ilk projesi Fortis İstanbul'la "En Çok Konut Satan Şirketler" kategorisinde ödül aldı.

Yiğit Groups Yapı İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiğit Groups Yapı İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi,Murat Yiğit, Abdelkareem Mag, Ahmed Mamadouh A ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 21 Eylül'de Esenyurt'ta kuruldu.

Makedonya Yiğit Paşa Külliyesi Haberi

Makedonya Yiğit Paşa Külliyesi


Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa Külliyesi, restorasyonunun ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene, Makedonya Ekonomi Bakanı Driton Kuçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ile çok sayıda davetli katıldı.


Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, Balkanlar'da sevgi bağlarının güçlenmesi, geleceğe umut ve güvenle bakılması, farklılıkların zenginlik kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Buradaki türbe, içerisinde barındırdığı kütüphane, külliye ve medresesiyle, sevgi, barış ve birlik mesajı veriyor." diye konuştu.


Altepe ise külliyenin yeniden hizmete açılmasıyla büyük bir vefa borcunu ödediklerini vurgulayarak, "Belediye Başkanı olduktan sonra bize 'Gelin, bu kültür ve eserlere sahip çıkın' dediler. 'Siz sahip çıkmazsanız yok edilirler' dediler. Bizler her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Meciti de makamların geçici ancak yapılanların kalıcı...