10 / 05 / 2024

makedonyada bulunan osmanlı eserlerinin restore edilmedi

makedonyada bulunan osmanlı eserlerinin restore edilmedi

Türkiye, Makedonya'daki Osmanlı döneminden kalan eserleri restore ediyor

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

İstanbul'daki son Osmanlı ahşap evi satılıyor!

İstanbul Rumeli Hisarı'nda bulunan son Osmanlı ahşap evi 17 milyon 900 bin liraya satılığa çıktı.

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Bosna Hersek’teki Osmanlı camisi yeniden inşa edilecek!

1495'te Bosna Hersek'te inşa edilen Osmanlı camisi ''Arnaudija Camisi'' yeniden yapılacak. Banja Luka'da bulunan caminin temeli 22 Nisan'da atılacak.

Şaban Ağa Camisi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan, Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi'nin restorasyonu yapılacak.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

Mimarlar Odası, Nevşehir Belediyesi için suç duyurusunda bulunacak!

AKP'li Nevşehir Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi önünde bulunan Osmanlı’dan kalma tarihi binaları yıktı. Mimarlar Odası Ankara Şube üyesi Kemal Kaya belediye hakkında şuç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Sancaktepe Osmanlı Çarşısı AVM'deki düğün salonu icradan satılıyor!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi, Sancaktepe Osmanlı Çarşısı AVM'de bulunan düğün salonunu satışa çıkardı. Söz konusu düğün salonunun toplam satış bedeli 4 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Melih Gökçek'ten Osmanlı Halk Pazarı açıklaması!

Sabaha karşı yangın çıkan ve 250 işyeri yanan Osmanlı Halk Pazarı’nda ATO Başkanı Salih Bezci ile birlikte incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, esnafın sorunlarını dinledi, taleplerini aldı.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Tarihi Zile Evleri TOKİ desteğiyle onarılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılacak.

makedonyada bulunan osmanlı eserlerinin restore edilmedi Haberi

makedonyada bulunan osmanlı eserlerinin restore edilmedi

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'ndan yapılan açıklamayaa göre Makedonya'da bulunan Osmanlı eserleri restore ediliyor. Proje kapsamında yer alan 5 eserin restorasyonu tamamlandı. Üsküp ve İstip'teki restorasyon çalışmaları...