09 / 05 / 2024

MAKER

MAKER

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu olan "MAKER" uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi ile öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleniyor.

Kanal İstanbul’a talip olan şirket gerçekten ‘Amerikan devi’ mi?

Ekonomi uzmanı Şevket Apuhan, 'ABD'li fon şirketi' Money Maker Management’ın Kanal İstanbul’u finanse etmeye talip olduğu haberlerini yorumladı. Peki Kanal İstanbul’a talip olan şirket gerçekten ‘Amerikan devi’ mi?

Da Vinci İnovasyon Merkezi hizmete açıldı!

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu olan "MAKER" uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi ile öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleniyor.

Atölye Maslak Maker Culture sergisi 11 Haziran'da açılıyor!

Atölye Maslak Maker Culture sergisi 42 Maslak Ofis Sokağı'nda açılıyor.Maslak Atatürk Oto Sanayi'deki atölyelerde çalışan tasarımcı, sanatçı, fotoğrafçı, dijital medya uzmanları ve ustaların eserleri 42 Maslak Art!SPACE'de ve Ofis Sokağı'nda sergileniyor.

Dev gayrimenkul şirketleri asıl şimdi Türkiye turunda

Türk gayrimenkul sektörünün gönüllü elçisi gibi çalışan ULI Türkiye Başkanı Sur, büyük yabancı yatırımcıların da artık Türkiye'ye kaydığını söyledi Sur, 'Disney parkların kurucularından ABD'li Vision Maker, eğlence parkı yapmak için İstanbul'a geldi. Büyü

MAKER Haberi

MAKER

Kültür Koleji'nin Ataköy Kampüsü'nde faaliyete geçen Da Vinci İnovasyon Merkezi'nin açılışı, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları (İKEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç Över, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, İKEK Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. 


Över, merkezde öğrencilerin problem çözme becerisine sahip bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacak STEM ve gençlerin yeteneklerini ortaya çıkararak, üretim sürecinin bir parçası haline gelmelerine olanak sağlayacak MAKER uygulamalarının yer alacağını belirtti. 


STEM'in yaratıcılığı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek ve merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya yönelik bir sistem olduğunu, matematiği, fen bilgisini ders olarak görmenin ötesinde hayatta uygulamaya olanak sağladığını anlatan Över, dünyada hızla yayılan MAKER hareketinin ise "Kendin yap" felsefesi ile üretime dikkat çektiğini söyledi. 


Över, STEM ve MAKER uygulamalarının özellikle ABD'de...