19 / 05 / 2024

Maket proje üzerinden satış sözleşmesi

Maket proje üzerinden satış sözleşmesi

Proje üzerinden satış sözleşmesi, "ön ödemeli konut satışı" olarak da biliniyor. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun esaslarına göre, yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor...

Ev hayaliyle 30 milyonluk vurgun

İzmir’de vatandaşın ev sahibi olma hayalinden faydalanan 14 kişi Kemalpaşa ilçesinde proje üzerinden ev sahibi olmak isteyen 60 kişiyi yaklaşık 30 milyon lira dolandırdı. Şüphelilerden 13 kişi gözaltına alınırken 4 kişi tutuklandı.

Murat Kurum: Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle olarak yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor" dedi.

TOKİ'nin üst yapı ihalelerinde N katsayısı 1 oldu!

Bakanlıklar tarafından ön proje üzerinden ihalesi yapılacak olan üst yapı işleri için sınır değer katsayısı 1 oldu.

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...

TBMM, maket ev satışları için harekete geçti!

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, maket üzerinden aldıkları ev ile yapılan ev arasında metrekare ve kalite farkı olması nedeniyle dolandırıldığını iddia ederek, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. TBMM tarafından iddialarla ilgili alt komisyon kurulacağı duyuruldu...

Peker GYO ile Peker Proje birleşti!

Peker Proje sahip olduğu tüm varlık ve yükümlülüklerin bir bütün halinde kayıtlı değerleri üzerinden devralınarak tasfiyesiz infisahı suretiyle, Peker GYO'nun Peker Proje Geliştirme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. ile birleşmesine karar verildi.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Peker GYO, Peker Proje ile birleşti!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Peker Proje'nin sahip olduğu tüm varlık ve yükümlülüklerini kayıtlı değerleri üzerinden devralınması suretiyle birleşti.

Maket üzerinden konut almak caiz mi?

Maket üzerinden satılan konut birçok vatandaşı mağdur ederken beraberinde kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Peki maket üzerinden konut almak caiz mi?

West Side İstanbul proje fiyatları 2017!

Liste fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim sağlanan West Side İstanbul projesi 1.152 konut ve 166 mağazadan meydana geliyor. Proje Beylikdüzü'nde E-5 üzerinde inşa ediliyor. İşte West Side İstanbul proje fiyatları 2017...

Antalya Döşemealtı'na 300 milyonluk proje!

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yerel seçimlerin üzerinden geçen süreçte yaptıklarını ve gelecek döneme ilişkin projelerini anlattı. Genç, bütçenin yatırım yapılabilir seviyesine ulaşmasıyla yaklaşık 30 proje için startı verdiklerini açıkladı.

Osmaniye Belediye Hizmet Binası en iyi proje ödülünü aldı!

Osmaniye Belediye Hizmet Binası, Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından internet üzerinden yaklaşık 400 bin kişinin katıldığı oylama neticesinde en iyi belediye hizmet binası proje ödülüne layık görüldü.

Maket üzerinden konut alımı doğru mu?

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Taylan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı. Taylan, maket üzerinden konut almanın doğru olmadığını belirtti.

Maket proje üzerinden satış sözleşmesi Haberi

Maket proje üzerinden satış sözleşmesi

Proje üzerinden satış sözleşmesi!

Proje üzerinden satış sözleşmesi, "ön ödemeli konut satışı" olarak da biliniyor. Bu tür sözleşmelerde satıcılar henüz inşa etmedikleri ya da tamamlamadıkları projenin maketi üzerinden alıcılara satış yapıyor.


Proje üzerinden satış esasları ile ilgili hükümler, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre, yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamıyor.


Ön Ödemeli Konut Satışı kanunu...

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri

MADDE 40 – (1) Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmedir.


(2) Tüketicilere sözleşmenin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmek zorundadır.


(3) Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle...