16 / 05 / 2024

Maket yapıların katkıları

Maket yapıların katkıları

Son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte maket yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Trabzon'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyor.

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar barışını suistimal eden yapıları yıkıyor.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremin zararlarını azaltmanın yolu dayanıklı yapılar inşa etmek!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremlerin oluşturacağı bu zararları azaltmanın en etkin iki yolu ise depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu söyledi...

Kocaeli'deki yapıların yüzde 99'u kontrol altında!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nda konuştu. Karaosmanoğlu, Kocaeli'deki yapıların yüzde 70'i ruhsatsız ve plansızdı ama şimdi yüzde 99'u kontrolümüz altında" şeklinde konuştu.

Dünyanın en görkemli yapıları belli oldu!

Dünyanın en görkemli ve en çok beğenilen yapıları açıklandı. Ranks'ın verilerine göre Türkiye'den listeye 3 yapı girdi. İşte o haber...

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

İmara aykırı yapılar kayıt altına alınıyor!

Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek

İmar barışı yapıların yüzde 40’ını krediye uygun hale getirecek!

İmar barışı kanunu ile yaklaşık 13 milyon gayrimenkulün imar affından yararlanması bekleniyor.  Tapu kurucusu ve CEO'su Emre Erşahin, bu yapıların da yüzde 40'ının krediye uygun hale geleceğini söyledi.

Yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yapı izin verilerine göre, yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü 2017 yılında yüzde 6.6 artış gösterdi. 

Çelik Yapıların Tasarım Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Maket yapıların katkıları Haberi

Maket yapıların katkıları

Maket; gerçek veya kurgusal bir nesnenin çeşitli materyaller kullanarak üretilen, belirli bir ölçekteki kopyasıdır. Özellikle son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte bu yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Mustafa Bulut ( Maket İzmir) 

Biz yaptığımız işte son derece iddialıyız. Her platformda İzmir'in en profesyonel ekibine sahip olduğumuzu açıkça belirtiyoruz. Mimari endüstriyel, arkeolojik maketlerimizi ışıklı, ışıksız birçok farklı tasarım ile sunarak müşterilerimizin ilk tanıtımını en iyi şekilde yapıyoruz. 10 kişilik bir ekibimiz var. Yaptığımız çalışmalar aynı zamanda ciddi anlamda reklam görevi görüyor. Ben bireysel olarak yaptığım çalışmaları yeni nesile aktarabilmek adına 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesindeki öğrencilere ders de veriyorum. İşimiz bizleri manevi...