19 / 05 / 2024

Makrom Yapı yarışma

Makrom Yapı yarışma

Projelerde Türkçe ismi destekleyen Makrom Yapı, bu amaçla 19.10.2012 tarihinde başlattığı “Türkçe Proje İsmi Yarışması” ile yeni projelerinin isimlerini Müşterilerinin koymasını hedefliyor.

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesi için mahkemeden çarpıcı karar geldi.

3. Havalimanı bölgesinde yeni yapılaşma mı başlıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında ''3. Havalimanı projesinin yapıldığı kuzey bölgesinde yeni bir yapılaşma mı başlıyor?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

İbadet yerleri yapılaşma şartları!

İbadet yerleri yapılaşma şartları ile ilgili hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte ibadet yerleri yapılaşma şartları..

Turizm alanlarında yapılaşma şartları!

Konaklama amacıyla kullanılan, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, kamping, apart otel ve hostel gibi turizm tesislerinin bulunduğu alanlar oluyor. Peki, turizm alanlarında yapılaşma şartları nelerdir?

Sosyal mekanlarda yapılaşma şartları!

Sosyal mekan alanları ile sosyal mekanlarda yapılaşma şartları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. İşte sosyal mekanlarda yapılaşma şartları..

Yapılaşma Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek!

Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tabak, Ankara’nın gelişimini sürdürdüğünü ve artık merkez kavramının da değiştiğini anlattı. Tabak, “Yaşamkent, Çayyolu ve Temelli istikametine doğru ilerleyen yapılaşma, ilerleyen dönemde Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek” diye konuştu.

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları!

Merkezi iş alanı yapılaşma şartları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte Ekim'de yürürlükte olacak yönetmelik hükümleri..

Sosyal alanlarda yapılaşma koşulları!

Sosyal mekanlar olarak da ifade edilebilen sosyal alanlarda yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği'nde yeniden düzenleniyor. İşte sosyal alanlarda yapılaşma koşulları..

Ticaret alanı yapılaşma koşulları!

Ticaret alanlarında yapılabilecek yapılar ile yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamınsa açıklanıyor. İşte ticaret alanı yapılaşma koşulları..

Konut alanı yapılaşma şartları!

Konut alanı yapılaşma şartları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte konut alanı yapılaşma şartları..

Yapı yaklaşma sınırları 2017!

İki bina arasında olması gereken mesafeyi söyleyen yapı yaklaşma sınırları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. İşte yapı yaklaşma sınırları 2017..

Makrom Yapı yarışma Haberi

Makrom Yapı yarışma

30 Kasım 2012 tarihine kadar devam edecek olan yarışmada, seçilecek olan proje ismini teklif eden katılımcıya, projenin ilk 1+1 dairesi hediye edilecektir.


Yarışmanın sonuçları 31.12.2012 tarihinde saat 23:59’da açıklanacak. Böylece Makrom Yapı’ya yeni projelerinin isimlerini bulanlar 2013 yılına ev sahibi olarak girecekler.


Makrom Yapı İcra Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı: Müşterilerimizin sesini dinliyoruz. Müşterilerimizle yaptığımız tüm görüşmelerimizde yeni projelerimizde Türkçe isim kullanarak sektörde öncü olmamız istendi. Bu haklı talebe cevap vermenin ötesinde isimleri onların bulmasını istedik. 


Makrom Yapı Genel Müdürü A. Vahap Turgut: Sektörde farklı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla iddiasını her fırsatta gösteren firmamız, projelerinde Türkçe isim kullanma kararının, diğer firmalara da örnek olmasını  hedeflemektedir. İlk başvurularda önerilen isimlerin genellikle tarihi ve turistik isimlerden türetildiği gözlenmiştir. Birçok katılımcı milli değerlerin yaşatılması adına projelerin tarihi...