01 / 05 / 2024

Makrom Yapının yöneticileri gözaltına mı alındı

Makrom Yapının yöneticileri gözaltına mı alındı

İSTANBUL Eseryurt ve Tuzla'da projede olmayan konutları birden fazla kişiye satarak 50 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç sağlamak suçuyla gözaltına alman Makrom Yapı'nın 6 üst düzey yöneticisi tutuklandı.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Yükseliyor... Bir köşede eurosu olanlar sadece sizi ilgilendiriyor! Gümbür gümbür geliyor! Planınızı yapın

Euro/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Euro yükselirken yatırımcılar euro kurunu yakından takip ediyor. Euro gümbür gümbür geliyor. Bir köşede eurosu olanlar sadece sizi ilgilendiriyor planınızı yapın! Son dakika euro/TL kuru.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Silivri'de kaçak 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi! 

Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilen 8 kaçak yapının yıkım işlemlerini tamamladı. 

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Eroğlu Yapı'nın 2020 yılı finansal raporu!

Eroğlu Yapı İnşaat Gayrimenkul Geliştirme Sanayi Ticaret A.Ş., 2020 yılı finansal raporunu KAP'ta yayınladı.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Makrom Yapının yöneticileri gözaltına mı alındı Haberi

Makrom Yapının yöneticileri gözaltına mı alındı

İSTANBUL Eseryurt ve Tuzla'da projede olmayan konutları birden fazla kişiye satarak 50 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç sağlamak suçuyla gözaltına alman Makrom Yapı'nın 6 üst düzey yöneticisi tutuklandı. Tutuldu isimler arasında şirket sahibi Lütfü Bakırcı'nın da olduğu açıklandı. 


Operasyon kapsamında gözaltına alman Osmanlı İnşaat'm sahibi Osman Nuri Bakırcı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Osman N. Bakırcı, eşi N. Bakırcı ile birlikte E.T., A.T., A.K., M.K. ile polis memuru M.A'nın da gözaltında olduğu öğrenildi. Soruşturma nisan ayında yapılan ihbarın ardından...