06 / 05 / 2024

maktten konut cayma süresi

maktten konut cayma süresi

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor...

Faizsiz konut şirketlerine denetim!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kanunla, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin cayma hakkı tanındı. 

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

TOKİ kuralarından cayma şartları!

TOKİ konut başvurusunda bulunan ve TOKİ kura sonuçlarına göre hak sahibi olan vatandaş TOKİ konutlarından cayabilir mi? TOKİ cayma şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

Projeden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun ''Konut projelerinden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mıdır?'' sorusuna yanıt verdi.

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

Konutta cayma hakkına süre sınırı yetersiz!

Gayrimenkul Uzmanı Ünal, ön ödemeli konut satışlarında cayma hakkına getirilen süre sınırının uzun olduğunu, cezai yaptırımın ise hafif kaldığını bildirdi.

Ön ödemeli konut satışından cayma hakkı!

Tüketici Kanunu ile ön ödemeli konut satış sözleşmelerine bazı düzenlemeler getirildi. İşte, ön ödemeli konut satışından cayma hakkı!

Maketten ev satışından cayma hakkı!

Tüketici Kanunu'na göre maketten satışlarda tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip. İşte, maketten ev satışından cayma hakkı!

Maketten konut satışından cayma!

Son yıllarda maketten konut alanların sayısında artış yaşanıyor. Ancak maketten satın alınan bazı konutlar vatandaşı mağdur ediyor. Maketten konut satışında cayılır mı? İşte, maketten konut satışından cayma!

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015!

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi üstlendiği konut satış sözleşmesinden cayma hakkı bulunuyor. Peki, bu hak nasıl kullanılır? Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015..

Maketten konut satışında cayma süresi!

Ön ödemeli konut satışı olarak da bilinen maketten satışlarda tapu siciline tescil edilmesi gerekiyor. Maketten konut satışlarında tüketicinin bu satıştan cayabilmesi için belli bir süre bulunuyor. İşte, maketten konut satışında cayma süresi!

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkı!

Maketten konut satış sözleşmesi imzalayan tarafların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Sözleşmeyi imzalayan tüketicilerin yasal hakları arasında maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkı da bulunuyor...

Ön ödemeli konut satışlarına 14 günde cayma hakkı getirildi!

Ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları belirlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

maktten konut cayma süresi Haberi

maktten konut cayma süresi

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme Konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor. 

28 Mayıs"ta yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a dayanılarak hazırlanan Konut satışlarına yönelik yönetmeliğin detayları netleşti. Konut satışına yönelik birçok alanda devrim niteliğinde düzenlemeler içeren ve konut alıcısını her açıdan koruma altına alan yönetmelikle birlikte artık konutun m2'sinde oynanan bıüt-net oyunları sona erecek. Maketten konut satışında Noter 'den sözleşme yapılabilecek. Yönetmelikle birlikte hayata geçirilen en önemli değişiklik ise, işsiz kalınması halinde alınan konuttan hiçbir cezai işlem uygulanmaksızın geri dönülebilecek ve ödenen para ise geri alınabilecek olması. 27 Kasım'da çıkan konut yönetmeliğine göre ön ödemeli konut satışında ön bilgilendirme formu ve Satış Vaadi Sözleşmelerinde net ve brüt metrekare...