28 / 04 / 2024

mal ayrılığı rejimi haciz

mal ayrılığı rejimi haciz

Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? İşte yanıtı..

Emekliye ayrılacak öğretmenler ne kadar ikramiye ve maaş alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 yıl boyunca görev yapan öğretmenin emekli maaşı ve ikramiyesi belli oldu. Peki, öğretmenler emekliliğe ayrılınca ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

Beko Çift Kapılı Üstten Donduruculu Buzdolabı kaç TL? Özellikleri neler? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabını yenilemek isteyenler için Beko No frost teknolojiye sahip çift kapılı tasarımıyla soğutucu ve dondurucu kısmı birbirinden ayrılıyor. Bölmelerde olan işlemler birbirini etkilemediği için olumsuzluklara karşı etkili performans elde ediliyor. 

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Peki böyle bir durumda hisseli tapu nasıl ayrılır, ayrılabilir mi? İşte hisseli tapuya dair merak edilen detaylar!

Tapu işlemleri nasıl başlar?

Tapu işlemlerini birkaç bölümde ele alabiliriz. Tapu işlemleri, tapu gününden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrılır. İşte detaylar!

Tahıl koridorunda sevkiyat tam gaz! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftada arttı mı? 12 Eylül 2022 fiyat listesi..

Bu sabah saatleri itibarıyla tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından 9 gemi daha ayrılırken; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de bugün itibarıyla 6 milyon 200 bin ton civarında buğday ve arpa stoku olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

Milyonlarca kişiye şok! Özel hastanelerde yüzde 40 zam bombası! SGK sisteminden ayrılıyorlar!

SGK'nın, özel hastaneleri tüm branşlarda anlaşmaya zorlamasıyla, bazı özel hastaneler SGK sistemi dışında kaldı. Devlet hastanesinde randevu bulamayan hastalar, özel hastanelerde fahiş rakamlarla karşılaşıyor. Şimdi de yüzde 40 zam gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...

Murat Kayman, Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Murat Kayman, 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyşe Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Hakan Tümkaya'nın Akmerkez GYO Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

mal ayrılığı rejimi haciz Haberi

mal ayrılığı rejimi haciz

Mal rejiminde haciz nasıl gelir?

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Eşlerden birinin istemi ile ve Cebrî icra hâlinde olağanüstü mal rejimi uygulamasına geçilebiliyor. 


Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? 


Hacizde..

Mal ortaklığını kabul etmiş eşlerden birine karşı icra takibinde bulunan alacaklı, haczin uygulanmasında zarara uğrarsa, hâkimden mal ayrılığına karar verilmesini isteyebilir.


Alacaklının istemi her iki eşe yöneltilir. Yetkili mahkeme, borçlunun yerleşim yeri mahkemesidir.


Mal ayrılığı rejiminin mirasa etkisi!



Işıl Seren...