01 / 05 / 2024

mal bildirim beyanı

mal bildirim beyanı

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar için "Memur mal bildirim formu örneği" bu haberde...

Mal beyanında bulunmama cezası 2021!

Mal beyanında bulunma yükümlülüğü, şeffaflığının tesis edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Peki mal beyanında bulunmama cezası 2021 ne kadar? İşte mal beyanında bulunmama cezası 2021...

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kamu çalışanlarının mal beyanı için otomatik takip sistemi kurulacak!

Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak için dijital takip sistemi kurulacak...

Mal beyanına otomatik takip!

Kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak amacıyla dijital takip sistemi kurulacak. Kamu çalışanlarının mal beyanlarının yükleneceği sistem ile mal beyanında yaşanan artışları dikkat çeken kamu çalışanları sistem üzerinden izlenebilecek.

Eyüpsultan’da emlak beyanı bildirimi artık elektronik ortamda!

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların emlak beyanı bildirim başvurusunu elektronik ortama taşıyıp "e-beyanname uygulaması" başlattı.

Hollanda gurbetçilerin Türkiye’deki mal varlığını araştırıyor!

Hollanda’da asgari geçim yardımı ödeneği alan gurbetçilerin kendi ülkelerinde sahip oldukları mal varlıkları araştırılıyor. İlk belirlemelere göre 43 kişinin yanlış beyanından dolayı Hollanda’da aldıkları asgari geçim yardımı ödeneği kesildi.

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Kira geliri yoksa beyan verilir mi?

Taşınma mal kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira bedeli alınmıyorsa ne olur? Kira geliri yoksa beyan verilir mi? İşte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir sahini olan mal sahipleri, kanunen bu gelir için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergide öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016..

Emlak beyanında gerekli belgeler!

Taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Yeni mükellefin ilçe belediyesine beyan vermesi gerekiyor. İşte emlak beyanında gerekli belgeler..

Emlak vergisi geç beyan cezası 2015!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Ancak o sene içinde belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, verilmezse ne olur? Emlak vergisi geç beyan cezası 2015 nedir?

Emlak vergisi bildirim örneği 2015!

2015 yılında taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Vergi için sene sonuna kadar bildirim verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2015...

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri genellikle yıllık olarak hazırlanıyor. Ancak kimi kira sözleşmelerinde süre belirtilmiyor veya kira süresi uzatılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi ne kadardır?

mal bildirim beyanı Haberi

mal bildirim beyanı

Memur mal bildirim formu!

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar kendileri ile eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları ile arsa ve yapı kooperatifi gibi kooperatiflerde bulunan hisselerinin değerleri ne olursa olsun formun 2’ nci ve 3’ üncü bölümlerine kaydetmek zorundadırlar. 


Formun 4 - 8’ inci bölümlerine kaydedilmesi gereken her türlü kara,deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve antika ev eşyaları ile hakları, alacaklar ve gelirlerden, kendilerine ödeme yapılanlara aylık net ödemenin, ödeme yapılmayanlara ise GİH sınıfındaki 1. Derece Şube Müdürüne yapılan aylık net ödemenin, beş katından fazla tutardaki kısmı beyan ediliyor. 



Devlet...