02 / 05 / 2024

mal bildirimi nereye verilir

mal bildirimi nereye verilir

Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri ile yönetmelikte belirlenen diğer kimselerin mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki, mal bildiriminin verileceği merciler hangileridir?

Mal bildirimi ne zaman yapılır?

Gerçek ve tüzel kişilerin vermek ile yükümlü olduğu mal bildirimi ne zaman verilir? Mal bildirimi ne zaman yenilenir? Mal bildirimi nereye verilir? İşte 3628 sayılı kanun esasları...

Mal bildirimi nereye verilir?

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Kanununda sıralanan kimseler mal bildirimi ne zaman ve nereye verecek? Mal bildirimi nereye verilir? İşte Mal Bildiriminde Bulunulması Kanunu esasları...

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Miras paylaşımı için nereye başvurulur?

Miras hukukuna göre, mirasçılar kalan mirasın paylaşımı için dava açabiliyor. Davada hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına karar verebiliyor. Peki, ilk etapta miras paylaşımı için nereye başvurulur?

Taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular!

Taşınmaz mala yapılan tecavüz ve müdahalelerinin önlenmesi için Kaymakamlık Makamına başvurmaya o taşınmaz malın zilyedi yetkilidir. Peki, taşınmaz mal zilyetliğine yapılan müdahalelere ilişkin başvurular nasıl ve nereye yapılır?

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Emlak vergisi nereye ne zaman kaç taksitte ödenir?

Emlak vergisi, ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, ilk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar "Emlak vergisi nereye ne zaman kaç taksitte ödenir?" diyorsanız işte yanıtı..

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi bildirimi ne zaman verilir?

İşyeri kira gelir vergisi nereye ödenir?

Taşınmaz malını kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden kimseler, 2015 yılında gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi sınırı ne kadar? İşyeri kira gelir vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi nereye yatacak?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisinin 2015 yılı ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Peki, ilk defa ödeme yapacak kimseler nereye gidecek? Emlak vergisi nereye yatacak?

mal bildirimi nereye verilir Haberi

mal bildirimi nereye verilir

Mal bildiriminin verileceği merciler hangileridir?

Mal varlığının ve geçim kaynaklarının vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi gerekiyor. Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri ile yönetmelikte belirlenen diğer kimselerin mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor.


Mal bildiriminin verileceği merciler

a) Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu üyeleri için, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı,


b) Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için, özlük işleri ile ilgili birimler,


c) Kurum, teşebbüs, teşekkül ve kuruluşların genel müdürleri ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri için, ilgili bakanlıklar,


d) Yüksek mahkemelerin daire başkan ve üyeleri için, ilgili mahkemenin başkanı,


e) Noterler için Adalet Bakanlığı,


f) Diğer kurum ve kuruluşların memur ve hizmetlileri için, atamaya yetkili makamları,


g) Türk Hava Kurumu ile Türkiye Kızılay Derneğinde görev alanlar...