28 / 04 / 2024

mal bildiriminin konusu

mal bildiriminin konusu

Mal beyanı vermek zorunda olanlar kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan hangi malları beyan eder? İşte mal beyanı konusuna giren mallar bu haberde...

Düzce Merkez'e 81 odalı otel geliyor! 58 milyon liraya mal olacak!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Hamidiye Mahallesi, D-100 Karayolu Üzeri Çoban Mevkii, 1285 Sok. No:3 adresinde Rasyotek insan Kaynakları Bilişim Anonim şirketine ait olan otel genişletilerek, 81 Odalı Otel İşletmeciliği yapılması planlanıyor. Söz konusu otel projesi 58 milyon liraya mal olacak.

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

ABD'de dayanıklı mal siparişleri ağustosta beklentileri karşılayamadı!

Ülkede dayanıklı mal siparişleri, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 232,8 milyar dolara yükseldi. Piyasa beklentisinin altında sınırlı bir artış gösteren verinin, söz konusu dönemde yüzde 1,5 artması öngörülüyordu.

İştirak halindeki malın haczi!

Birden çok kişinin bir taşınmaz mal üzerinde pay oranları açıkça gösterilmeden malik olmaları durumunda iştirak halinde mülkiyet söz konusu oluyor. Bu şekilde sahip olunan taşınmaz mala haciz gelir mi? İşte iştirak halindeki malın haczi..

TOKİ indirim kampanyası anlaşmalı bankalar hangileri?

TOKİ indirim kampanyası anlaşmalı bankalar hangileri sorusunun yanıtına ait bütün detaylar haberimizde yer alıyor. Söz konusu TOKİ indirim kampanyası 23 Şubat ile 19 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Mal bildiriminin verileceği merciler hangileridir?

Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri ile yönetmelikte belirlenen diğer kimselerin mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki, mal bildiriminin verileceği merciler hangileridir?

Ankara'daki hızlı tren projesi 4.5 milyar dolara mal olacak!

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı tren için hazır olduklarını açıkladı. Ankara’yı 3. havalimanına bağlayacak olan söz konusu proje 4.5 milyar dolara mal olacak.

Ankara-İstanbul yeni hızlı treni 4.5 milyar dolara mal olacak!

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı tren için hazır olduklarını açıkladı. Ankara’yı 3. havalimanına bağlayacak olan söz konusu proje 4.5 milyar dolara mal olacak.

Kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar!

Riskli yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. Peki kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar hangileridir? İşte anlaşmalı bankalar...

Tekne Park 1.8 milyon TL ’ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme sahiline teknelerin park etmesi için iskele yapacak. İSPARK ’ın işleteceği ‘ Tekne Park ’ 1.8 milyon TL ’ye mal olacak....

Erhan Boysanoğlu: Tema İstanbul'da yaklaşık 2 milyar dolar yatırım maliyeti söz konusu!

Erhan Boysanoğlu, "Aslında Tema İSTANBUL, daha henüz planlama aşamasında büyük ilgi ve talep gördü. Yaklaşık 2 milyar dolar yatırım maliyeti söz konusu ve her açıdan başarılı bir konsepte sahip" yorumunda bulundu.

Mal ortaklığı sözleşme örneği!

Genel mal ortaklığı anlaşmasında eşlerin kanun gereğince kişisel mal sayılanlar dışındaki malları ile gelirleri ortaklık mallarını oluşturuyor. Mal ortaklığı nedir? İşte mal ortaklığı sözleşme örneği...

mal bildiriminin konusu Haberi

mal bildiriminin konusu

Mal beyanı konusuna giren mallar!

3628 sayılı Kanun gereğince verilecek olan mal bildiriminin şeklini, düzenleniş biçimini, sayısını, neleri kapsayacağını, merciine nasıl ulaştırılacağını ve bu Kanunun uygulanmasına ilişkin diğer esas ve usulleri düzenleyen yönetmelikte kamu görevlilerinin hangi mallarını beyan etmeleri gerektiği açıklanıyor:


Mal bildiriminin konusu..

Yönetmelikteki 3 üncü maddede sayılanların kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan;


a) Taşınmaz malları (arsa ve yapı kooperatif hisseleri dahil),


b) Kendilerine aylık ödenenler, net aylık tutarının beş katından; aylık ödenmeyenler ise Genel İdare Hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen net aylığın beş katından fazla değer ve tutarındaki;


1) Para ve para hükmündeki kıymetli kağıtları,


2) Hisse senedi ve tahvilleri,


3) Altın ve mücevheratı,


4) Her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer-döver, harman makinası ve diğer...