11 / 05 / 2024

Mal Değişim Sözleşmesi ne demek

Mal Değişim Sözleşmesi ne demek

Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. İşte sözleşme yasal hükümleri...

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nde değişiklik pay sahiplerinin onayına sunuldu!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben; yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesinde değişiklik yapıldı ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni 14 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. maddesi değişti ve tescil edildi. 

Enka İnşaat Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesi değişti!

Enka İnşaat Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değiştirildi ve söz konusu değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşmesi yayınlandı.

TSKB GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinin değişikliği tescillendi!

TSKB GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinde gerçekleştirilen değişikliklere ilişkin tescil ve ilan işlemleri tamamlandı. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin değişikliğine bakanlıktan onay!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. maddesinin değiştirilmesine, T.C. Ticaret Bakanlığı'nca izin verildi. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verildi. 

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesinin, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin uzatılması amacıyla değiştirilmesine karar verildi. 

Mal Değişim Sözleşmesi ne demek Haberi

Mal Değişim Sözleşmesi ne demek

Mal Değişim Sözleşmesi nedir?

Mal Değişim Sözleşmesi hakkında yasal hükümler Borçlar Kanunu kapsamında veriliyor. Kanuna göre satış sözleşmesine ilişkin hükümler mal değişim sözleşmelerine de uygulanıyor.


Borçlar Kanunu mal değişim sözleşmesi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Mal Değişim Sözleşmesi

A.Tanımı

MADDE 282- Mal değişim sözleşmesi, taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini, diğer tarafın da karşı edim olarak başka bir veya birden çok şeyin zilyetlik ve mülkiyetini devretmeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Tabi olduğu hükümler

MADDE 283- Satış sözleşmesine ilişkin hükümler, mal değişim sözleşmesine de uygulanır; buna göre taraflardan her biri, vermeyi üstlendiği şey bakımından satıcı,...