28 / 04 / 2024

mal ortaklığı rejimi

mal ortaklığı rejimi

Eşler arasında yapılabilen mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, edinilmiş mallarda ortaklık nasıl olur? Diğer mal ortaklıkları nasıl olur?

Eşler arasında ortaklık malları nelerdir?

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, mal ortaklığı rejiminde eşler arasında ortaklık malları nelerdir? Eşlerin kişisel malları nelerdir? İşte yanıtı..

Mal ortaklığı rejimi ne zaman sona erer?

Eşler arasında yapılabilen mal rejimleri arasında, mal ortaklığı rejimi de bulunuyor. Bu rejim, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, mal ortaklığı rejimi ne zaman sona erer?

Mal ortaklığı sözleşmesi nasıl yapılır?

Eşler arasında yapılabilen mal rejimleri arasında, mal ortaklığı rejimi de buluyor. Mal ortaklığı rejimi ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, mal ortaklığı sözleşmesi nasıl yapılır?

Mal ortaklığı rejimi nedir?

Mal ortaklığı rejiminde, Bir eşin kişisel malı olduğu ispatlanmadıkça tüm mal varlığı değerleri ortaklık malı sayılıyor. Peki, mal ortaklığı rejimi nedir? Mal ortaklığı rejimi asıl kurulur?

Sınırlı mal ortaklığı nedir?

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, sınırlı mal ortaklığı nedir? Edinilmiş mallarda ortaklık esasları nelerdir? İşte Türk Medeni Kanunu hükümleri...

Mal ortaklığı nedir?

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki mal ortaklığı nedir? Mal ortaklığı kapsamına giren mallar nelerdir? İşte Medeni Kanunda yer alan hükümler...

Mal ortaklığı ne demektir?

Eşlerin kişisel malları dışında kalan mallar, mal ortaklığı kapsamına giriyor. Herhangi bir sebeple evliliğin bitmesi halinde bu kapsama giren mallar yarı yarıya paylaşılıyor. Peki mal ortaklığı ne demektir, ayrıntıları haberimizde...

Ankara'ya Çankaya'ya 519 adet yeni konut geliyor! 460 milyon TL'ye mal olacak!

Özoğlu Shn Adi Ortaklığı yeni konut projesi için harekete geçti. 460 milyon TL'ye mal olması beklenen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapılarak ÇED sürecini başlattı.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

Bayer-Yiğit Grup ortaklığı Üsküdar projesi geliyor! Yeni proje!

Bayer-Yiğit Ortak Girişimi Adi Ortaklığı, Üsküdar projesi için düğmeye bastı. Proje 98 milyon 801 bin 770 TL'ye mal olacak.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Geco Mimarlık Proje Danışmalık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geco Mimarlık Proje Danışmalık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Mahmutoğlu ve Hakan Gecü ortaklığında kuruldu.

Anka Plus Gayrimenkul Danışmalık Limited Şirketi kuruldu!

Anka Plus Gayrimenkul Danışmalık Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 120 bin TL sermaye bedeli ile Cemalettin Karger, Ghulam Yahya Rahmani ve Ruhulamın Amini ortaklığıyla kuruldu...

Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi...

Ayan İşletmecilik Medikal İnş. Emlak Nak. Tek. Gıda Oto. Hay. Tarım Pla ve Day. Tük. Mal Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Ayan İşletmecilik Medikal İnş. Emlak Nak. Tek. Gıda Oto. Hay. Tarım Pla ve Day. Tük. Mal Ticaret Lİmited Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Netice Erarslan ve Ekrem Akgül ortaklığında kuruldu.

Tatweer İnşaat Gayrimenkul Danışmalık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tatweer İnşaat Gayrimenkul Danışmalık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün A. Magdy A. Abdelrahemm, Ahmed Mamdouh Abdulhalin Mahmoud, Khelad Mohammed ve M. Y. Eksayed ortaklığında kuruldu.

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mal paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Sumitomo Rubber AKO 516 milyon dolara mal oldu!

Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası Sumitomo Rubber AKO'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çankırı'da yapıldı. Fabrikanın 516 milyon $'a mal olduğu belirtildi.

Paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Paylı mülkiyet, birden fazla kişinin bir eşyanın tamamında paylı olarak bu malları veya malı maddi olarak paylaşmaksızın malik olunmasına deniyor. İşte, paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

mal ortaklığı rejimi Haberi

mal ortaklığı rejimi

Edinilmiş mallarda ortaklık!

Eşler arasında yapılabilen mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor.


Genel mal ortaklığında eşlerin kanun gereğince kişisel mal sayılanlar dışındaki malları ile gelirleri ortaklık mallarını oluşturuyor.


Eşler, ortaklık mallarına bölünmemiş bir bütün olarak sahip olurlar.


Hiçbir eş, ortaklık payı üzerinde tek başına tasarruf hakkına sahip değildir.


Edinilmiş mallarda ortaklık

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle sadece edinilmiş mallardan oluşan bir ortaklık kabul edebilirler.

Kişisel malların gelirleri de bu ortaklığa dahildir.


Diğer mal ortaklıkları

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle belirli malvarlığı değerlerini veya türlerini, özellikle taşınmaz malları, bir eşin kazancını, bir meslek veya  sanat icrası için kullandığı malları ortaklık dışında tutabilirler.

Aksi sözleşmede öngörülmedikçe bu malların gelirleri ortaklığa dahil değildir.


Boşanma davalarında mal rejimi!



Işıl Seren...