02 / 05 / 2024

Mal rejimi sözleşmesi

Mal rejimi sözleşmesi

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

Mal rejimi sözleşmesi örneği!

Evlenmeden önce veya sonra yapılabilen mal rejimi sözleşmesi, taraflar arasında istenildiği şekilde yapılabiliyor. İşte edinilmiş mallara katılma rejimi; Mal ayrılığı rejimi; Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi seçenekleri ile mal rejimi sözleşmesi örneği...

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği!

Evliliğin herhangi bir sebep ile sona erdiği durumlarda tarafların sahip oldukları malların paylaşımı mal ayrılığı sözleşmesi ile belirlenebiliyor. İşte mal ayrılığı sözleşmesi örneği bu haberde...

Eşler arasındaki mal rejimi!

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Türk Medeni Kanununa göre eşler arasında mal rejimi nasıl uygulanıyor? İşte eşler arasındaki mal rejimi uygulamaları....

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Konut veya iş yeri kiralamak isteyen vatandaşlar ve mal sahipleri arasında yaşanılan sorunları en aza indirgemek için kira sözleşmeleri imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi imzalanırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira sözleşmesi örneği 2019!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların anlaşma sağlaması durumunda mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. İşte kira sözleşmesi 2019 örneği...

Evlilik sözleşmesi değil mal rejimi sözleşmesi yapılabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

Konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Peki konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? diyorsanız işye yanıtı...

Kira sözleşmesi örneği 2018!

Kira sözleşmeleri, kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinde hangi maddelere yer veriliyor? İşte kira sözleşmesi örneği 2018..

Kira sözleşmesi iki kişi üzerine olur mu?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi iki kişi üzerine olur mu?

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçının gösterdiği gayrimenkulün kiracı tarafından uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile sözleşme yapılıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi 2017..

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Mal rejimi sözleşmesi Haberi

Mal rejimi sözleşmesi

YARGITAY 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, sosyal medya sayfasından "Evlilik Sözleşmesi" konusunda paylaşımda bulundu. 

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk hukukunda Evlilik Sözleşmesi şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını kaydeden Gençcan, "Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkansız olan sözleşmeler, adına "Evlilik Sözleşmesi" denilse dahi kesin olarak hükümsüzdür" ifadelerini kullandı.

"MAL REJİMİ SÖZLEŞMESİ YAPILABİLİR"

Evlenmeden önce veya sonra ancak "Mal rejimi sözleşmesi" yapılabileceğini bildiren Gençcan, "Kaldı ki taraflar mal rejimi sözleşmesini ancak kanunda yazılan sınırlar içinde yapabilecektir. Evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya evlilik birliğine ilişkin önemli bir konuda uyuşmazlığa düşülmesi halinde, eşler ancak ayrı ayrı veya birlikte hakimin müdahalesini isteyebilirler. Hakim onayına sunulmayan boşanma ve sonuçlarına ilişkin sözleşmeler hiçbir hukuksal sonuç doğurmaz. Doğmayan...