26 / 11 / 2024

mal sahibi vefat ederse kira kontratı

mal sahibi vefat ederse kira kontratı

Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Bu nedenle vefat halinde mirasçıların veraset ilamı çıkarıp kiracıya evin yeni sahibi olduklarını ispatlamaları gerekiyor...

'Allah mal sahiplerine sabır versin' diyen Mert Başaran: 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir'

Ev sahibi kiracı kavgaları her geçen gün giderek artarken Ekonomist Mert Başaran'dan da yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Mert Başaran paylaşımında 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir' ifadelerini kullandı.

Ev sahibi vefat ederse, kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesi kapsamında taraflara çeşitli güvenceler verilmekte. Buna göre ev sahibinin vefat etmesi durumunda kira sözleşmesine ne olacağı merak konusu. İşte merak edilen detaylar...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

KOBİ'lerin kira stopaj vergileri mülk sahibi tarafından karşılanmalı! 

İGİAD tarafından hazırlanan 'Salgın Sonrası KOBİ'lerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Tedbirler' raporunda, KOBİ'lerin kira stopaj vergisinin mal sahibi tarafından karşılanması gerektiği belirtildi...

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.

Ev sahibi hakları 2017!

Kira sözleşmesi imzalayan mal sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, evini kiraya veren mal sahiplerinin yasal hakları nelerdir? İşte ev sahibi hakları 2017..

Ev sahibi evi satmak isterse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesini ancak haklı gerekçesi olması halinde feshedebiliyor. Peki, ev sahibi evi satmak isterse ne olur? Yeni malik kira sözleşmesini sonlandırabilir mi?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz? Hangi durumlarda çıkarabilir?

Kira kontratında mal sahibinin sorumlulukları!

Taşınmaz mal sahibi kiralama sürecinde bazı sorumluluklara sahip oluyor. Kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmesi gereken mal sahibinin sorumlulukları nelerdir?

Kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, taşınmaz mal sahibi ile kiracı arasında bir sözleşme imzalanıyor. Peki, kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları nelerdir? İşte tarafların hak ve sorumlulukları..

mal sahibi vefat ederse kira kontratı Haberi

mal sahibi vefat ederse kira kontratı


Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı!


Kira kontratı nedir?

Kira kontratı, kullandırma amacını taşıyan sözleşmelerin başında geliyor. Bununla mal sahibi, bir bedel (kira bedeli) karşılığında bir şeyin kullanılmasını veya ondan yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kimseye (kiracıya) bırakmayı taahhüt etmiş oluyor. Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi kira kontratı karşılıklı kullandırma sözleşmesi kapsamındadır. Gerçekten kiralayan, malvarlığında bulunan bir şey üzerindeki kullanma ve yararlanma hakkını kiracıya geçici olarak devrediyor, buna karşılık kiracı da ona bir bedel ödüyor.


Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Ancak bu durum mirasçıların birden fazla olması halinde farklılık gösteriyor. Örneğin sadece bir mirasçının olması durumunda bu mirasçı evde kendisi oturmak isteyebilir, tabi birden fazla mirasçının evde oturma talebi olması mümkün değildir. 


Mal sahibinin ölümü halinde...