28 / 04 / 2024

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...



Vodafone Business ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde gerçekleştirilen CEO Club toplantıları online platforma taşınarak "CEO Club Online Summit" olarak düzenleniyor.

Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda "Yeni Dünyada İş Yapış Şekillerimiz-Yeni Döneme Hazırlık" başlığıyla düzenlenen online toplantıda konuşan JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, 11 Mayıs'ta kısmen açılan AVM'lerde alınan güvenlik önlemleriyle ilgili konuştu.

Alkaş, AVM'ler restoranların mayıs sonu gibi açılmasını beklediklerini ifade ederek, "Zorlu bir yaz sonrası eski ciroları ve ziyaretçi sayılarını yakalama konusunda sonbahar-kışa doğru toparlanmış oluruz" diye konuştu.

Henüz dolu bir açılış olmadığını belirten Alkaş, normalde bir AVM açılırken en az yüzde 70-75 doluluk tahmin ettiklerini, halihazırda AVM'lerdeki kafe, restoran, çocuk oyun alanları, fitness gibi mağazaların kapalı olduğunu dile getirdi. 

Alkaş, bazı markaların ancak 1 Haziran'da hazır olabileceğini, dolayısıyla bir yapı eksik bir açılış gerçekleştiğini, halihazırda AVM'lerde doluluk oranının yüzde 25-30'larda seyrettiğini ifade etti.

AVM havalandırma sistemlerinin virüs bulaştırabileceğine dair açıklamalarla ilgili olarak Alkaş, AVM'lerin burada çok sorumluluk üstlendiğini, konuya ilişkin uzman olmayanların bile açıklama yaptığını belirtti.

Alkaş, şunları kaydetti:

"Önümüzde zorlu bir yaz var. Halkımızda belli bir ürküntü var. Bizler dahi merakla salgının azalmasını bekliyoruz. Karşımız küresel sorun var. Ancak sorumluluklar kurumsal ve ulusal. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığımızın ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önderliğinde, ki onlar çok ciddi güven kazandı bu süreçte, onların bize yapacakları bilimsel yönlendirmeler doğrultusunda mayıs sonu gibi yeme-içme birimlerin de açılmasını ümit ediyoruz. Aksi takdirde ziyaret için gelinen bir yer olmaktan çıkıyor ve sadece alışveriş için gelinen bir yer oluyor."

Avi Alkaş, "Zorlu bir yaz sonrası eski ciroları ve ziyaretçi sayılarını yakalama konusunda sonbahar-kışa doğru toparlanmış oluruz" şeklinde konuştu.

"Perakendeciler salgın sürecinde çok güzel bir sınav verdi"

Alkaş, AVM'lerin ve AVM mağazaların geleceği ile ilgili olumsuz bir beklentisinin olmadığına vurgu yaparak, e-ticaret ile fiziki mekan alışverişi birbirinden ayrılamayacağını, birbirini tamamladığını belirtti. 

Perakendecilerin salgın sürecinde çok güzel bir sınav verdiğini ifade eden Alkaş, "Raflar boşalmadı ve tedarik zinciri kırılmadı. Tedarik zincirini kırmadığımız sürece gemiyi her şekilde yürütürüz. Perakendemiz müthiş başarılı gidiyor bu süreçte" şeklinde konuştu.

Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündem olduğunu, bu konunun ne olacağıyla ilgili sorulan soru üzerine, "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak. Anlaşmaktan başka çaremiz yok. Kiracı ve mal sahibi beraberliği çok önemli" dedi.

Mağaza kiraları ertelenmezse birçok mağaza kapanacak!

İhsan Ateş: AVM'lerde cirodan kira beklentisi var!


Geri Dön