03 / 05 / 2024

malatya 5.3 deprem hasarlı binalar

malatya 5.3 deprem hasarlı binalar

Dün gece Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından, Malatya Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, 20 evde hasar olduğu belirtildi...

Son dakika! Malatya'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya Akçadağ'da bu sabah saatlerinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,9 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da bu sabah yine sallandı. AFAD'ın büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladığı deprem çevre illerde de hissedildi.

Depremlerden etkilenen Malatya'da 3 bin 700 esnaf konteyner için bekliyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yaklaşık 3 bin 700 esnaf ticari faaliyetine devam edebilmek amacıyla konteyner bekliyor. İşte şehirde yapılan çalışmalardaki son durum...

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da 3 bin konut ve 10 bin iş yerinin inşa edileceğini söyledi.  Başkan Gürkan, depremin ardından kentte modern bir yapı oluşturmak için incelemelerin yapılacağını açıkladı.

Malatya bugün yine sallandı, Jeoloji profesörü uyardı: Depremler devam edecek! 

Malatyalı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Mehmet Önal, bu sabah 05:14'te Malatya'da meydana gelen deprem ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki Malatya'daki bu deprem artçı mı? İşte o açıklamalar...

Malatya 6 Şubat'ta ana depremini yaşamadı mı? Yer bilimci açıkladı: O fay parça parça kırılarak deprem üretebilir!

Yer bilimci Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından Malatya'nın deprem riskine ilişkin konuştu ve bir bölgeye dikkat çekerek, parça parça kırılarak deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Son dakika! Bitlis’te 3.5 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Bitlis’te 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 04.53’te yaşanan deprem, yerin 5 km derinliğinde oldu.

SON DAKİKA! Ege’de 3.5 şiddetinde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Ege Denizi’nde 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem, 23.56’da Kuşadası Körfezi’nde yaşandı.

SON DAKİKA! Malatya’da deprem!

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen hâlâ deprem bölgesinde depremler olmaya devam ediyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya’da 3.1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Malatya Battalgazi'deki deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde afet konutlarının inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İşte söz konusu deprem konutlarında son dakika...

3.6 şiddetinde deprem! O il yine sallandı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen bölgede artçı sarsıntılar olmaya devam ediyor. Son olarak, AFAD’ın paylaştığı verilere göre, Malatya’da 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! Malatya'da 3.5 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Malatya Yeşilyurt'ta 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD tarafından yayımlanan son depremler listesi...

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 'Bu bölge 6,5 şiddetinde deprem üretebilir'

Son dakika deprem haberleri. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan önemli bir uyarı geldi. Ercan o bölgede yaşayanları 6,5 şiddetinde olabilecek bir depreme karşı uyardı.

malatya 5.3 deprem hasarlı binalar Haberi

malatya 5.3 deprem hasarlı binalar

Kandilli Rasathanesi’ne göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem, çevre şehirlerden de hissedildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından AFAD verilerine göre Pütürge ilçesinde saat 21:06'da 5 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu. Sözcü'de yer alan habere göre; Kurum, "Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremin ardından ekiplerimiz tarafından yapılan ilk incelemede hasar tespiti olmamıştır" dedi. 

Diğer yandan Malatya Valiliği, “20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir” açıklamasında bulundu.

Valiliğin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

05 Haziran 2020 günü saat 21.06 sıralarında ilimiz Pütürge İlçesi Çayköy Mahallesinde meydana gelen 5,3 şiddetindeki deprem çevre illerde de hissedilmiştir.

- Meydana gelen depremde; Kale İlçesi; Bent Mahallesinde kullanılmayan ve daha önceki...