27 / 04 / 2024

Malatya Darende Çarşısı yıkılacak mı

Malatya Darende Çarşısı yıkılacak mı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki çok sayıda işyerinin yenileneceğini söyledi. Hikmet Haspolatlı Darende'deki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

TOKİ Malatya Darende son başvuru tarihi!

TOKİ'nin Malatya Darende Kaymakamlık Projesi'ndeki 5 adet konut için başvurular sürüyor. İşte, TOKİ Malatya Darende son başvuru tarihi...

Malatya İnönü Kapalı Çarşısı esnafı tapularına kavuştu!

İnönü Kapalı Çarşısı içerisinde bulunan 33 bağımsız dükkânın tapuları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Malatya Darende dönüşümle gelişiyor!

Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkımlarına devam edildiğini söyledi.

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

Malatya Darende riskli alan kararındaki ilginç ayrıntı!

Malatya Darende’deki bir mahalle için ilginç bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölge, bir süre önce afetzedelerin yerleştirildiği evleri kapsıyor.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'na yeni master planı talebi!

Ege Genç İşadamları Derneği, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın canlanması için yeni bir master plan talep etti. Derneğin hazırladığı 20 maddelik raporda çarşıya gençler, üniversiteler ile STK’ların çekilmesi ve gurme turları düzenlenmesi isteniyor.

Battalgazi Belediyesi'nin Hayır Çarşısı açıldı!

Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan “Hayır Çarşısı” ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Hayır Çarşısı’nın hizmete sunulması ile birlikte önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacak.

Esenler'e Esnaf Hanımlar Çarşısı geliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Esenler Belediyesi'nin hazırladığı projelerden ilki İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi, ikincisi ise Esnaf Hanımlar Çarşısı Projesi.

Tarihi Konya Çarşısı Restorasyon Projesi'ne ödül!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Tarihi Konya Çarşısı Restorasyon Projesi dünyanın sayılı yenileme projelerinden birisi. 2 bin 687 bağımsız bölüm ve işyeri yeniden düzenlendiği, çatıları dahil yeniden yapıldı” dedi.

Esenler'e Hanımlar Çarşısı geliyor!

Türkiye'ye örnek olacak projelerin altına imza atan Esenler Belediyesi, yakın zamanda açacağı Esnaf Hanımlar Çarşısı ile Esenler'de yaşayan kadınları iş hayatına kazandıracak.

Malatya Darende TOKİ Evleri başvuru!

Malatya Darende TOKİ Evleri başvuru dönemi bugün başladı. Yüzde 15 peşinatla ödeme yapılabilen projede 84,43 metrekare ve 129,62 metrekare olarak tasarlanan daireler bulunuyor.

Malatya Darende Çarşısı yıkılacak mı Haberi

Malatya Darende Çarşısı yıkılacak mı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki çok sayıda işyerinin yenileneceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı Darende'de yenilenecek iş yerlerinin de aralarında yer aldığı kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. 


Eser, Haspolatlı'ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulaması ile yenileme yapacakları alanlarda uygulanacak proje hakkında bilgiler verdi. Çarşıyı tamamen kapsayan proje ile Darende'de geleneksel Türk mimarisine uygun projelerle işyerlerini ilçenin tarihi ve turistik dokusuna uygun hale getirmeyi planladıklarını ifade eden Eser, "Kentsel dönüşüm projemiz Darende Çarşısını yeni baştan ve harika bir şekilde yenileyerek esnaflarımız, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız ve Darende'ye gelen konuklarımızın istifadesine sunulacaktır. Gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlanmış, projesi sunum aşamasına gelmiştir. İnşallah...